Opel Astra: primele imagini teaser cu noua generație

Opel a publicat primele imagini teaser cu noua generație a modelului compact Astra: elemente de design inspirate de modelul Mokka și tren de rulare electrificat.

Unul dintre cele mai importante modele din gama Opel va primi în curând o nouă generație. Opel Astra ajunge la a opta generație, noul model urmând să folosească platforma EMP2 din cadrul grupului Stellantis. Este aceiași platformă folosită de noul model Peugeot 308. Noua generație Opel Astra va fi disponibilă în două versiuni de caroserie: hatchback și Sports Tourer.

Der neue 2021 Opel Astra

Imagini teaser Opel Astra: design inspirat de actualul model Mokka

Primele imagini teaser oficiale confirmă faptul că designul noului model Astra va fi inspirat de SUV-ul Mokka. Astra va avea grila Vizor, specifică celor mai noi modele Opel (se regăsește pe Crossland facelift, Mokka și Corsa), iar în partea din spate regăsim denumirea modelului scrisă pe lungimea hayon-ului.

Pentru prima dată în istorie, Opel Astra va primi un tren de rulare electrificat, platforma EMP2 permițând adoptarea unui sistem plug-in hybrid, ce va fi oferită alături de motorizările clasice benzină și diesel. Platforma nu a fost, însă, gândită pentru o versiune complet electrică a modelului.

La interior, noul model Astra va folosi cockpit-ul digital Pure Panel ce folosește două ecrane de mari dimensiuni aranjate în jurul celui de la volan. Comenzile fizice vor fi reduse la minimul necesar.

Noul model va fi produs la uzina Opel din Russelseim, Germania.

Opel Astra L: primele informații despre noul model compact

Via Opel

Adaugati comentariu