Opel Corsa facelift: imagini și informații oficiale

Opel Corsa facelift autoexpert.ro

Opel a prezentat oficial Corsa facelift. Cel mai mic model din gama Opel primește grila Vizor, sistem mild hybrid la 48V și un motor mai puternic pentru varianta electrică.

Actuala generație Opel Corsa a fost lansată în 2019, fiind unul dintre primele modele dezvoltate după preluarea mărcii germane de către Grupul Stellantis. La patru ani distanță, Opel a operat un facelift optic și tehnic pentru modelul de clasă mică.

Opel Corsa facelift autoexpert.ro

Modelul de segment B utilizează platforma CMP a grupului și este disponibil atât în versiune complet electrică, cât și cu motorizări termice. Faceliftul operat modelului Corsa aduce o serie de modificări ale designului. Cea mai importantă este în partea frontală, unde Corsa adoptă grila Vizor specifică întregii game Opel. Farurile utilizează acum 14 elemente LED pentru sistemul Intelli-Lux LED matrix. În spate, denumirea modelului este acum scrisă pe toată lungimea hayon-ului.

Opel Corsa facelift autoexpert.ro

Opel Corsa facelift

La interior există posibilitatea de a opta pentru un ecran central de 10 inchi, iar o serie din elementele de design au fost upgradate. Nu mai există levier pentru cutia de viteze automată, Opel utilizând mini-joystick-ul pe care îl regăsim și pe alte modele ale grupului.

Opel Corsa facelift autoexpert.ro

Pentru propulsorul turbo cu trei cilindri de 1.2 litri pe benzină, Opel a adaugat și un sistem mild-hybrid la 48V, iar puterile oferite sunt 100 și 136 CP. Se poate opta și pentru o nouă cutie de viteze automată cu două ambreiaje. În gama motorizărilor termice rămân și variante fără sisteme electrificate.

Varianta electrică renunță la numele Corsa-e devenind Opel Corsa Electric. Vor fi disponibile două variante de putere pentru motorul electric: 136 sau 156 CP. Opel spune că autonomia pentru modelul de 136 CP este de 357 km, în timp ce varianta mai puternică oferă 402 km.

Primele exemplare ale modelului Opel Corsa facelift vor fi livrate în ultimul trimestru al anului 2023.

Via Opel

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top