Opel Grandland electric va intra în producție în 2024

Opel Grandland electric Eisenach

Opel va începe producția modelului SUV Grandland electric din 2024 la uzina din Eisenach, Germania.

Constructorul german Opel a confirmat că noul său model SUV electric Grandland va intra în producție la a doua jumătatea a anului viitor. Producția va avea loc la uzina de la Eisenasch din Germania, care trece printr-un proces de modernizare în urma unei investiții de 130 milioane de euro.

Opel Grandland electric Eisenach

Opel Grandland electric

La Eisenach se produce în acest moment variantele cu motor termic ale modelului Grandland, inclusiv varianta plug-in hybrid. Din 2024, în gama SUV-ului german va fi adăugată și o versiune complet electrică construită pe arhitectura STLA Medium din cadrul Grupului Stellantis. Acest tip de arhitectură promite o autonomie maximă de 700 kilometri. Opel nu a dat, momentan, alte detalii despre viitorul SUV electric.

Opel și-a propus ca începând din 2028 să oferă o gamă de modele complet electrică.

Opel Grandland electric Eisenach

“De 31 de ani construim aici, în Turingia, vehicule de calitate superioară și ne-am îmbunătățit continuu competitivitatea. Vom rămâne pe aceast drum cu succesorul electric al modelului Opel Grandland”, a declarat Florian Huettl, CEO-ul mărcii Opel. “Această decizie reprezintă un alt pas important pentru Opel pe drumul către obiectivul declarat de a fi o marcă pur electrică în Europa până în 2028.”

Inaugurată în septembrie 1992 pentru producția modelului Opel Astra, uzina din Eisenach se află în landul Turingia, în centrul Germaniei. În 2022, uzina și-a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare care a marcat producția a 3,7 milioane de vehicule.

Via Opel

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top