Opel GT X Experimental – Așa arată conceptul care va inspira modelele viitoare

Opel GT X Experimental

Opel GT X Experimental este conceptul care anunță schimbarea de stil în gama constructorului din Russelheim. Este un vehicul electric care va inspira design-ul modelelor viitoare, care își vor face apariția până începând cu 2024.

Opel GT X Experimental este un experiment îndrăzneț. Mașina electrică măsoară 4.063 mm în lungime, 1.830 mm în lățime și 1.528 mm în înălțime. Cu un ampatament de 2.625 mm, GT X Experimental primește 5 uși și forma unui SUV compact cu aspect de coupe. Conceptul integrează viziunea și valorile Opel și reprezintă primul rezultat al strategiei PACE! prezentate de Opel anul trecut în noiembrie.

Opel GT X ExperiementalGALERIE FOTO

“O detoxifiere din punct de vedere vizual”, așa descrie echipa de design de la Opel imaginea EV-ului experimental vopsit într-o combinație gri-galben, care îi subliniază imaginea îndrăzneață și dinamică. Conceptul a renunțat la elemente convenționale, cum ar fi mânerele exterioare și oglinzile. Funcția acestora din urmă este preluată de camerele de luat vederi amplasate în părțile laterale ale capotei.

Interiorul este spațios, iar accesul se face facil, pentru că portierele se deschid în sensuri opuse. Acoperișul panoramic și parbrizul mare accentuează senzația de ambianță aerisită și simplă. Simplu este și bordul complet digital al conceptului, acesta înlocuind ecranele, butoanele și controllerele convenționale. Bordul minimalist, denumit de cei de la Opel “Pure Panel” redă informațiile relevante și arată cum tehnologia poate simplifica viața șoferului și a pasagerilor. Două display-uri montate la extremități redau imaginile surprinse de camerele de luat vederi aflate pe capotă.

Opel GT X Experiemental

Opel GT X Experimental este conceptul

care va inspira designul viitoarelor modele

Conceptul cu jante de 17 inci are bază o construcție ușoară și anticipează planul constructorului de a oferi o versiune electrică pentru fiecare model al companiei. GT X Experimental are o baterie litiu-ion compactă de 50 kWh cu încărcare prin inducție. Funcții de rulare semi-autonomă de Nivelul 3 se regăsesc la bord.

Două teme definesc aspectul mașinii: Opel Compas include elementele de design organizate pe două axe, în timp ce Opel Vizor este modulul care exprimă inovația în ceea ce privește design-ul.

Opel GT X Experiemental

“Opel GT X Experimental reprezintă valorile brand-ului nostru: german, abordabil și captivant”, spune Mark Adams, șeful diviziei de design de la Opel.

Denumirea GT X Experimental este o aluzie la conceptul din 1965, Experiemntal GT, primul concept produs de un constructor auto european. Adăugarea literei X relevă planurile companiei pentru o dezvoltare pe piața SUV-urilor. 40% dintre mașinile comercializate de Opel până în 2021 vor fi SUV-uri, arată estimările.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top