Opel GT X Experimental este conceptul care va inspira designul viitoarelor modele

Opel GT X Experimental

Opel GT X Experimental este conceptul pe care Opel îl va prezenta la finele acestui an și care va inspira toate modelele viitoare ale brand-ului.

În primul an complet petrecut sub umbrela PSA, Opel prezintă conceptul GT X Experimental. Nemții au făcut publice o serie de imagini și un scurt clip teaser. Într-una dintre fotografiile publicate apare și șeful Opel, Michael Lohscheller, care ridică prelata de pe prototipul misterios. Gestul său lasă la vedere o parte frontală care urmează principiul Opel Compass. Secțiunea integrează o axă nord și o axă sud, care se întind dincolo de capotă, dar și o axă orizontală în partea inferioară.

Opel GT X Experimental (1)

Opel pregătește un concept misterios și motoare noi

Design-ul va fi sufletul a tot ceea ce urmează să facem. Va fi mai îndrăzneț și mai relevant față de valorile noastre”, anunță vicepreședintele diviziei de Design, Mark Adams.

Opel GT X Experimental vine cu faruri, lumini de zi, camera video și senzori necesari rulării autonome, care fac parte din clasa de design ce poartă denumirea “Vizor”, inspirată de vizorul unei căști de motociclist și având logo-ul Opel în prim plan. De altfel, sigla iluminată este o aluzie la faptul că GT X Experimental ar putea fi un vehicul electric, anticipând și intențiile de electrificare ale constructorului din Russelheim. Un amănunt care confirmă faptul că avem de-a face cu o mașină electrică este și absența grilei convenționale cu admisii de aer și funcție de răcire.

Opel GT X Experimental (2)

Litera X din denumirea conceptului poate fi un indiciu că sub prelată se poate ascunde un vehicul cu o caroserie de tip SUV.

Elementele de design vor fi preluate de la Opel GT X Experimental începând cu mijlocul anului 2020. Dacă acest concept se va transforma, la rândul său, într-un vehicul de serie, rămâne de văzut.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top