Opel Manta GSe ElektroMOD este un exemplar unic cu motor electric de 147 CP

Moda retro

Opel a dezvăluit un exemplar unicat al modelului Manta: un restomod numit Manta GSe ElektroMOD cu motor electric de 147 CP și o serie de elemente moderne.

După o lungă campanie de teasing, Opel a prezentat oficial modelul Opel Manta GSe ElektroMOD. Un exemplar Opel Manta A a fost convertit la propulsie electrică, dar compania germană nu are planuri să producă acest model în serie.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Modelul coupe clasic cu propulsie spate a fost modificat de o echipă a constructorului german și a fost convertit la energia electrică cu ajutorul unui motor electric de 147 CP (108 kW). Cuplul maxim oferit de motorul electric de 255 Nm. Motorul electric înlocuiește propulsorul termic cu patru cilindri original.

Mai interesant este faptul că puterea generată de motorul electric este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală, ceea ce diferențiază modelul Manta GSe de orice alt automobil electric actual. Opel spune că cel de la volan poate schimba vitezele manual sau poate selecta treapta a patra pentru a conduce automat.

Motorul electric este alimentat de o baterie de 31 kWh, mai mică față de bateria folosită de Corsa-E sau Mokka-E. Autonomia oferită este de aproximativ 200 km. Modelul poate fi încărcat prin intermediul charger-ului on-board de 9 kW, care permite încărcarea bateriei în patru ore.

Vizual, modelul Manta GSe păstrează liniile modelului clasic din 1970, dar adoptă noua parte frontală Vizor, specifică modelelor Opel moderne, ca noul Mokka și Crossland facelift. Acesta adăpostește un display LED pe care pot fi afișate diverse mesaje.

Exemplarul restomodificat a fost vopsit în galbenul aprins specific Opel cu capota păstrată în culoarea neagră. Manta GSe folosește jante Ronal de 17 inch, ce înlocuiesc roțile originale de 13 inch, iar elementele de protecție din crom au fost eliminate.

La interior, Manta GSe a primit planșa de bord digitală de 12 inch preluată de la modelul Mokka, iar scaunele sport sunt cele dezvolate pentru modelul Adam S.

Opel nu a dat detalii despre o eventuală producție în serie limitată a modelului Manta GSe ElektroMOD, modelul urmând să rămână, cel mai probabil, un exemplar unicat.

Via Opel

Adaugati comentariu