Opel, Mini, Infiniti și DS absentează de la Geneva

Salon Auto Geneva

Ultima ediție a Salonului Auto de la Frankfurt, derulată în septembrie 2017, a avut drept leitmotiv absenteismul, multe dintre numele grele ale industriei auto mondiale luând decizia de a nu lua parte la eveniment. Costurile ridicate de participare la un astfel de show și raportul eficacitate/cost mult mai bun în cazul noilor mijloace de comunicare și promovare au reprezentat, în opinia analiștilor, motivele acestui gest. Se pare însă că nu avem parte de un fenomen, chiar dacă în continuare constructorii reflectează serios înainte de a lua o decizie privind participarea. Lucru probat de ancheta efectuată de jurnaliștii francezi de la Auto Plus, al cărui rezultat a relevat că și la Geneva, în martie, vor exista absenți, însă numărul acestora este mult mai mic decât cel înregistrat în Germania.

Spre exemplu, dintre mărcile franceze, singura absență este cea a mărcii premium a grupului PSA, DS, care a ”ratat” și Frankfurtul, dar care, susțin sursele jurnaliștilor publicației amintite, va reveni la Mondial de Paris, în toamnă. În schimb, Peugeot revine alături de Citroen, în timp ce Opel, marca recent achiziționată de PSA, nu se va prezenta la evenimentul din Elveția, iar o decizie privind prezența la Paris urmează să fie luată după ce se va creiona noua strategie de marketing și comunicare. În ceea ce privește Alianța Renault-Nissan, doar Infiniti lipsește din nou la apel. În replică, Nissan, Mitsubishi și Alpine se vor prezenta alături de Renault și Dacia după ce au lipsit de la Frankfurt.

Geneva atrage în mod tradițional mărcile premium și de lux, iar acest lucru este probat de revenirea celor de la Volvo, evenimentul fiind și primul pentru Polestar, care a și anunțat deja că va prezenta coupe-ul hibrid Polestar 1. Se întorc cu stand și cei de la Rolls-Royce, după ce au decis să nu ia parte la Frankfurt, însă, spun jurnaliștii francezi, Mini, și ea marcă a grupului BMW, nu vine nici în Elveția. Per total însă, de data aceasta absențele consemnate dintre numele importante de pe piață se pot număra pe degetele unei singure mâini, astfel că evenimentul ce va debuta pe 8 martie (zilele de presă, atunci cînd vom afla noutățile sunt 6 și 7) se anunță de un real interes.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top