Opel Mokka: noul SUV va fi lansat inițial în variantă electrică

Noua generație a modelului Opel Mokka a fost confirmată deja de constructorului german, iar odată cu un nou set de imagini cu modelul camuflat, Opel spune că va lansa inițial versiunea cu propulsie electrică.

Opel a dezvăluit câteva detalii noi despre viitorul model SUV Mokka ce va fi lansat la începutul anului 2021. A doua generație Opel Mokka va fi cu 120 kg mai ușoară față de modelul anterior ce purta numele Mokka X.

Reducerea în greutate se datorează trecerii la platforma modulară CMP din cadrul alianței PSA. Este aceeași platformă folosită de modelel ca noul Opel Corsa, DS3 Crossback, Peugeot 2008.

Mokka va fi lansat inițial în versiune full-electric, bateria fiind montată în podea, ceea ce va crește rigiditatea torsională cu 30%, spune constructorul german. Noul model va avea o gardă la sol mai mică față de prima generație, dar va păstra un ampatament similar și dimensiuni similare ale anvelopelor.

Noul SUV electric a trecut deja prin teste intensive în nordul Europei și la centrul de testare Rodgau-Dudenhohen din Germania.

Cele mai noi imagini cu mașina complet camuflată confirmă însă faptul că noul SUV va avea un design inspirat de conceptul GT X Experimental. În versiunea electrică, cel mai probabil, noul Mokka va folosi motorul electric de 136 CP și bateria de 50 kWh, același setup pe care îl regăsim și pe modelul Corsa-e.

Vor urma și versiuni cu motor termic, Mokka urmând să folosească propulsorul turbo de 1.2 litri cu trei cilindri și motorul turbodiesel de 1.5 litri.

Nu există imagini cu interiorul noului model, dar Opel spune că habitaclul va fi complet digitalizat și va avea un look modern și progresiv.

Proiecte secrete: Opel Mokka 2020

via ams

Adaugati comentariu