Opel Mokka X: Nume nou, facelift profund

Opel prezintă la Geneva un facelift substanțial pentru SUV-ul de clasă compactă, ce primește un interior nou, motoare turbo și un nume proaspăt: Mokka X.

Sufixul „X” este nou în nomenclatura Opel. De acum înainte, însă, acesta își va face apariția constant în panoplia constructorului din Russelsheim, simbolul urmând să însoțească modelele cu o „personalitate puternică” din gamă, cu alte cuvinte viitoarele crossovere ale mărcii.

La nivel estetic, Mokka X se delimitează evident de modelul actual. Meritul revine noii părți frontale, ce imită agresivitatea pregnantă a noii generații Astra, cu un set de blocuri optice angulare și semnătura luminoasă „bumerang”, tradițională deja în limbajul de design Opel. Farurile adaptive Adaptive Forward Lighting cu tehnologie LED, fază lungă inteligentă și cameră video pentru detecția semnelor de circulație își fac, de asemenea, debutul în gama Mokka.

Cu adevărat profunde sunt schimbările aplicate interiorului. Mokka X vine cu o planșă de bord complet nouă, puternic inspirată de cea prezentă pe Astra. Adio, butoane confuze! Layout-ul și ergonomia vor fi similare – mult simplificate, Opel integrând, de asemenea, noua generație de sisteme de infotainment IntelliLink cu touchscreen de 8 inch și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto pentru telefoanele inteligente de ultimă generație.

opel-mokka-x (3)

La capitolul motorizări, Opel Mokka X vine într-o nouă versiune, animată de un turbo de 1,4 litri și 152 CP cu injecție directă și patru cilindri, preluat de la Astra. Acesta va fi oferit cu tracțiune integrală și transmisie automată cu șase trepte. Nivelul de emisii CO2 pentru versiunea 1.6 CDTI de 110 CP cu tracțiune față va fi unul excelent, de numai 99 g/km, iar consumul mediu, de 6,6 l/100 km.

Debutul comercial al lui Opel Mokka X este programat pentru toamna acestui an.

Adaugati comentariu