Opel Vivaro-e: prima utilitară electrică produsă de constructorul german

Opel a prezentat oficial versiunea electrică a utilitarei Vivaro. Numită Vivaro-e, van-ul german are o autonomie de 230 sau 330 km, în funcție de bateria aleasă.

Opel își mărește gama de automobile electrice prin adăugarea unui vehicul utilitar cu motor electric. Opel Vivaro-e se alătură astfel modelului Corsa-e, prima electrică din gama Opel.

Ca și Corsa, Vivaro-e folosește motorul electric de 136 CP. Cuplul oferit este de 260 Nm, iar viteza maximă a modelului utilitar a fost limitată la 130 km/oră. Gândit în special pentru livrări urbane, versiunea electrică a modelului Vivaro oferă un spațiu de încărcare mai mic față de versiunea cu motor diesel.

Sarcina utilă pentru Opel Vivaro-e este de 1.275 kg, în timp ce varianta cu motor diesel are o sarcină utilă de 1.405 kg. Vivaro-e poate fi echipat opțional și cu cârlig de remorcare, având o capacitate de remorcare de 1.000 kg.

Opel oferă trei versiuni de lungime pentru van-ul german. Astfel, clienții pot alege varianta standard (S) cu o lungime de 4.6 metri și capacitate de încărcare de 4.6 mc. Urmează versiunea M cu o lungime de 4.95 m și 5.8 mc capacitate de încărcare. Cea mai mare versiune (L) are o lungime de 5.3 metri și o capacitate de încărcare de 6.6 mc.

În funcție de nevoile proprietarului, acesta poate alege dintre două variante de baterie pentru Opel Vivaro-e. Standard, modelul vine cu bateria de 50 kWh (folosită și de modelul Opel Corsa-e) care îi oferă o autonomie de 230 km. Pentru o autonomie mai mare, de 330 km, se poate alege bateria de 75 kWh.

Vivaro-e se poate încărca inclusiv la stații de mare putere de până la 100 kW, ceea ce permite o încărcare 0-80% în 30 minute pentru versiunea cu baterie de 50 kWh.

Din 2021, Opel va mări gama de utilitare electrice prin lansarea modelului Combo-e.

Versiuni electrice pentru gama de utilitare ușoare PSA

Adaugati comentariu