Palmă peste obrazul concurenței: noua baterie pentru BMW i3

BMW i3

Cei cărora mașinile electrice le fac cu ochiul, dar autonomia lor le dă fiori reci, pot să se relaxeze. De-acum, BMW i3 își extinde autonomia, grație noii baterii de 33 kWh.

Astfel, modelul devine și mai interesant în ochii celor mai ecoligiști dintre sportivi. Oricum, deja era nu numai cel mai rapid, ci și cel mai eficient exponent al clasei din care face parte. Cel mai rapid, datorită alor săi 170 CP, capabili să-l lanseze la 100 km/h în numai 7.3secunde. Cel mai eficient pentru că prețul estimat al rulării pe 100 km este de numai 3.15 euro!

BMW i3

Odată cu introducerea din această vară a noii baterii de 94 Ah, autonomia va crește de la 190 km la 300 km, conform ciclului de testare NEDC. Firește, în condiții obișnuite de rulare, care implică temperaturi scăzute și utilizarea climatizării, o valoare mai apropiată de realitate a autonomiei ar fi 200 km, care oricum reprezintă o mare realizare. Actuala variantă, echipată cu bateria de 60 Ah, va rămâne în oferta BMW și după introducerea noii baterii pe lista de opțiuni.

Celor care călătoresc pe distanțe lungi, BMW le va oferi în continuare varianta Range Extender. Aceasta dispune de un motor pe benzină, cu 2 cilindri, de 647 cmc, care funcționează exclusiv ca generator de curent pentru motorul electric. El asigură un plus de 150 km la un plin de combustibil și poate fi combinat cu ambele variante de baterii. Astfel, gama i3 se extinde la 4 versiuni, pentru a se adapta mai bine la nevoile clienților.

BMW i3

Simultan cu lansarea pe piață a noii baterii, BMW va oferi clienților și un nou sistem casnic de încărcare, mai puternic decât cel disponibil acum. În plus, clienților care au deja un i3, bavarezii le pun la dispoziție posibilitatea achiziționării noului acumulator de 94 Ah, care păstrează dimensiunile celui original, potrivindu-se perfect în locașul acumulatorului actual.

Noua baterie beneficiază de 8 ani, sau 100.000 km garanție. Atât prețurile noilor variante de i3, cât și cele ale upgrade-ului la noua baterie vor fi comunicate mai aproape de data lansării.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top