Panasonic și-a vândut toate acțiunile Tesla pentru 3.6 miliarde dolari

Grupul japonez Panasonic a anunțat vânzarea pachetului de acțiuni Tesla pe care îl deținea pentru suma de 3.6 miliarde dolari.

Panasonic este unul dintre principalii furnizori de baterii pentru automobilele electrice Tesla. Cele două companii au relație lungă, deși uneori tensionată.

Panasonic – Tesla: 3.6 miliarde dolari

În 2010, Panasonic a cumpărat 1.4 milioane acțiuni Tesla pentru 21.15 dolari bucata. Compania japoneză a investit atunci 30 milioane de dolari. În 2020, acțiunile tesla valorau 730 milioane dolari. De atunci, valoarea acțiunilor Tesla au crescut de șapte ori. O acțiune Tesla valora aproape 680 dolari în luna iunie 2021.

Panasonic și-a vândut întregul pachet la finalul lunii martie pentru suma de 3.6 miliarde dolari. Compania japoneză spune că are nevoie de cash pentru investiții, iar relația cu Tesla nu va fi afectată. Deși Panasonic este unul dintre principalii furnizori de baterii pentru Tesla, compania auto deținută de Elon Musk colaborează și cu alți furnizori ca LG Chem sau CATL.

Panasonic are fabrici producătoare de baterii în Japonia şi Statele Unite. Compania lua în calcul și o nouă uzină în Norvegia care ar fi urmat să furnizeze baterii pentru producția europeană de modele Tesla de la viitoarea uzină Gigafactory din Berlin, Germania.

Bateriile solid-state vor costa cât cele Li-ion în 2025

Via Reuters

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top