Panică printre șoferii români, mașinile diesel sunt interzise oficial: În ce orașe deja nu mai poți circula

Mercedes-Benz diesel recall

Maşinile diesel vor fi interzise în viitor. Anunţul a fost făcut de primarii unor mari orașe, în cadrul unui eveniment despre îmbunătăţirea calităţii aerului. Vezi AICI care sunt orasele care interzic masinile diesel.

Te-ar putea interesa si

Renault prezintă noua gamă Megane și Megane E-Tech Plug-in

Cum functioneaza un motor diesel

Comprimarea unui gaz conduce la creșterea temperaturii sale, aceasta fiind metoda prin care se aprinde combustibilul în motoarele diesel. Aerul este aspirat în cilindri și este comprimat de către piston până la un raport de 25:1, mai ridicat decât cel al motoarelor cu aprindere prin scânteie.

Spre sfârșitul cursei de comprimare motorina (combustibilul) este pulverizată în camera de ardere cu ajutorul unui injector. Motorina se aprinde la contactul cu aerul deja încălzit prin comprimare până la o temperatura de circa 700-900 °C.

Arderea combustibilului duce la creșterea temperaturii și presiunii, care acționează pistonul. În continuare, ca la motoarele obișnuite, biela transmite forța pistonului către arborele cotit, transformând mișcarea liniară în mișcare de rotație. Aspirarea aerului în cilindri se face prin intermediul supapelor, dispuse la capul cilindrilor. Pentru mărirea puterii, majoritatea motoarelor diesel moderne sunt supraalimentate cu scopul de a mări cantitatea de aer introdusă în cilindri.

Folosirea unui răcitor intermediar pentru aerul introdus în cilindri crește densitatea aerului și conduce la un randament mai bun.

Sursa

Adaugati comentariu