Papa Francisc – Mașinile modeste folosite în România

Papa Francisc a decolat de la Sibiu cu direcția Roma după trei zile petrecute în România. Suveranul Pontif a mers, în țara noastră cu avionul, cu elicopterul și cu cinci mașini. Trei papamobile și-au făcut apariția pe durata vizitei. Dacia Duster a apărut o singură dată, la Șumuleu Ciuc.

Papa Francisc refuză categoric geamurile blindate pentru că, spune acesta, îl țin departe de oameni. “E adevărat, orice se poate întâmpla, dar să fim serioși: la vârsta mea, nu am mare lucru de pierdut”, spune Papa. Astfel, niciuna dintre mașinile cu care Sfântul Părinte a mers în România nu avea echipare suplimentară pentru siguranța Sanctității Sale.

SCV 1 a fost numărul de înmatriculare al mașinilor, literele fiind o abreviere a “Status Civitatis Vaticanae”. Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta pentru a aproba circulația temporară a vehiculului pe drumurile publice.

Iată lista mașinilor folosite de Papa Francisc în România:

Vineri, 31 mai, București – Dacia Logan

Papa Francisc Logan

La Aeroportul Henri Coandă, la scurt timp după aterizarea aeronavei care l-a adus de la Roma și după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, Papa s-a urcat într-o Dacia Logan de culoare bleumarin și a pornit spre Palatul Cotroceni. Tot pe bancheta din spate a aceluiași Logan a călătorit și spre Patriarhie. A părăsit însă, Patriarhia urcându-se în Logan, în dreapta șoferului, un gest neobișnuit pentru Sanctitatea Sa.

Vineri, 31 mai, București – Isuzu D-Max

Isuzu
Sursă: Adevărul.ro

Restul vizitei la București a fost continuat la bordul altui papamobil decât cel pregătit de autoritățile române. Este vorba despre un Isuzu D-Max, un pick-up care a suferit modificări ample și care a fost adus la București special pentru Papa. Este vorba despre un pick-up cu o cabină cu două locuri, în bena căruia s-a montat un scaun pentru Suveranul de la Vatican. Mașina a fost folosită de acesta și cu ocazia vizitei sale în Bulgaria.

Isuzu este unul dintre puținele brand-uri acceptate de Sanctitatea Sa, care preferă mașinile modeste.

Sâmbătă, 1 iunie, Șumuleu Ciuc – Dacia Duster

Papa Francisc Duster

Dacia a modificat Duster-ul la Mioveni anume pentru vizita Suveranului Pontif la București. I-a decupat plafonul, i-a montat geamuri pe acoperiș, a echipat scaunul din față cu un mâner de care să se țină Papa Francisc, pentru a nu fi din nou victima unui accident, așa cum s-a întâmplat în timpul vizitei Sanctității Sale în Columbia.

Sâmbătă, 1 iunie, Iași – Dodge RAM 2500

Dodge RAM 2500
Sursă: romania.europalibera.org

La Iași și-a făcut apariția cel de-al treilea papamobil, un Dodge RAM, din care Suveranul Pontif a binecuvântat pelerinii. La bordul pick-up-ului american, departe de a fi unul de ultimă generație, Papa Francisc a ajuns la Catedrala Regina Maria, apoi în fața Palatului Culturii, acolo unde le-a vorbit credincioșilor.

Duminică, 2 iunie, Blaj – Volkswagen Passat și Isuzu D-Max

Papa Passat

De la aeroportul din Sibiu, Papa a plecat către Blaj cu o limuzină Volkswagen Passat. Nu departe de Câmpia Libertății, acolo unde urma beatificarea a șapte episcopi greco-catolici români, coloana a oprit pentru ca Sfântul Părinte să coboare din Volkswagen și să se urce în papamobilul Isuzu D-Max, același pe care îl folosise și la București, în prima zi a vizitei în România.

La Blaj, președintele Klaus Iohannis și prima doamnă Carmen Iohannis au ajuns la bordul unei limuzine Mercedes-Benz Clasa S.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top