Parteneriat surpriză: Renault s-ar putea alia cu un grup auto uriaș

Renault

Un parteneriat surpriză poate lua naștere în industria auto. Fiat Chrysler Automobiles a înaintat propunerea de alianță către Renault. Șefii constructorului francez vor analiza propunerea.

Renault a anunțat că a primit o ofertă de parteneriat din partea Fiat Chrysler Automobiles. Propunerea vizează doar compania franceză, care face deja parte dintr-o alianță cu producătorii niponi Nissan și Mitsubishi. Consiliul de Administrație se va întruni să analizeze oferta care ar putea genera o fuziune între cei doi granzi ai industriei auto.

Citește și:

Planurile constructorului francez: 20 de modele electrificate, mai puține motoare diesel

Propunerea venită din partea FCA vizează o alianță doar cu grupul francez, iar Nissan și Mitsubishi ar putea fi invitate, la o dată ulterioară, să se alăture parteneriatului. Deși francezii au confirmat oficial propunerea FCA, reprezentanții celor două grupuri refuză să comenteze.

Renault – date esențiale:

  • 3,9 milioane de vehicule a vândut anul trecut, în 134 de țări;
  • 36 de uzine în toată lumea;
  • 700 puncte de vânzare;
  • Peste 180.000 de angajați la nivel global;
  • Integrează cinci brand-uri: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine și LADA;
  • Implicat în Formula 1 din 2016.

Citește și:

Record pentru uzina de la Mioveni. Care este cel mai vândut model Dacia?

FCA susține că parteneriatul ar crea o prezență puternică pe piețele-cheie și în principalele segmente, de la clasa de lux, cu Maserati și Alfa Romeo, până la clasa low cost cu Dacia și LADA. Noua alianță ar reprezenta o reducere a cheltuielilor de peste 5 miliarde de dolari. Noua alianță ar crea al treilea cel mai mare grup auto al lumii, după Volkswagen și Toyota, cu un total de 8,7 milioane de vehicule produse.

Adaugati comentariu