Patru noi modele electrice vor fi lansate de Mercedes-Benz în 2021

Gama de modele electrice Mercedes-Benz EQ va primi patru noi membrii în 2021. Primul pe listă este noul EQA ce va fi lansat în luna ianuarie a anului viitor.

Patru noi modele electrice vor fi adăugate în gama EQ de constructorul german Mercedes-Benz. Primul pe listă este SUV-ul electric compact numit EQA. Acesta va fi lansat chiar în luna ianuarie. Modelul este deja produs la uzina din Rastatt.

SUV-ul Mercedes-Benz EQB va urma apoi, acesta urmând să fie produs la uzina Mercedes-Benz din Kecskemet, Ungaria.

În vara anului viitor vom vedea și versiunea de serie a modelului Mercedes-Benz EQS, versiunea electrică a noului model S-Klasse. Modelul electric de lux va fi produs la Sindelfingen, Germania.

În a doua parte a anului va fi lansat și modelul Mercedes-Benz EQE, acesta urmând să fie produs la uzina din Bremen, Germania.

Modelele EQE și EQS vor avea și variante SUV, acestea urmând să fie lansate în 2022. Producția va avea loc la uzina americană din Tuscaloosa.

Mercedes vrea să electrifice mai mult de 50% din gama sa până în 2025 și până în 2039 să elimine complet motoarele cu ardere internă. În 2021, Mercedes-Benz va avea în gamă 5 modele electrice și 20 modele PHEV, în 2025 vor exista mai mult de 10 modele electrice și 25 PHEV iar în 2030 numărul de modele electrice va ajunge la 20.

Via Daimler

Adaugati comentariu