Pebble Beach Concours d’Elegance 2020 se amână

Tiriac Collection_castiga_la_Pebble Beach 2015 - AutoExpert (03)

Pebble Beach Concours d’Elegance 2020 se amână. A 70-a ediție a celui mai faimos concurs de eleganță din SUA a fost amânată pentru 2021, datorită situației create de pandemia Covid-19. Programat inițial pentru 16 august 2020, evenimentul cel mai important al Moterey Car Week continuă seria de eveninete cu caracter retro deja anulate sau amânate în SUA și în întreaga lume. 

Foto:arhiva

A 70-a ediție a celui mai faimos concurs de eleganță a fost amânat pentru 21021, ca urmare a pandemiei de Covid-19 care în SUA nu a intrat încă în faza de remisie.  Amânarea celui mai important eveniment și spectacol desfășurat în cadrul festivităților Monterey Car Week, va fi cel mai porbabil, urmată și de alte evenimente de gen programate anul acesta.

De la începutul lunii în SUA au mai fost anulate o serie de evenimente cu caracter retro printre care Legends of Autobahn, dedicat automobilelor germane și organizat de Mercedes-Benz Club of America și Audi Club of America.

Recent, Sandra Button, Chairman al Pebble Beach Concours d’Elegance a confirmat că evenimentul se amână pentru anul viitor. Decizia a trebuit luată acum, înainte ca participanții de pe alte continente, înscriși la concurs să-și încarce mașinile pe vapoare și avioane pentru a fi transportate în SUA.

Înscrierile se păstrează pentru 2021

Conform comunicatului de presă remis de organizatori, procesul de selecție al concurenților fusese finalizat. Cei acceptați au fost deja anunțați la începutul lunii aprilie.

Cei înscriși pentru cea de-a 70-a ediție a Pebble Beach Concours d’Elegance 2020, vor putea participa anul viitor. Evenimentul se va desfășura pe 15 august 2021. 

Toate clasele vor rămâne așa cum au fost stabilite acum, inclusiv clasele speciale dedicate carosierului Pininfarina, faimosului Porsche 917, Talbot Lago Grand Sport, automobilelor de curse Miller, Iso, primele mașini electrice și faimoasele Carrera Panamericana. Aceste clase completează panoul principal al categoriilor tradiționale și sunt diferite de la un an la altul.

Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente de gen din lume pentru colecționarii de automobile clasice. Va fi trist să nu aflăm anul acesta care automobil va primi titlul de „Best of Show”, dar pe de altă parte trebuie să înțelegem riscul asociat unui eveniment care atrage mii de entuziaști din întreaga lume.

 

 

Adaugati comentariu