Peugeot 3008 și Opel Grandland X se vor construi și în Namibia

Namibia PSA Opel Grandland X Peugeot 3008 (3)

Grupul PSA a semnat un acord de investiții cu guvernul Namibiei și urmează să asambleze vehicule Opel și Peugeot în Walvis Bay, un oraș pe coasta Oceanului Atlantic, cu aproximativ 62.000 de locuitori.

Parteneriatul dintre gigantul auto și Namibia Development Corporation (NDC) face parte din strategia PSA “Push to Pass”, de a crește cifrele de vânzări în Africa și în Orientul Mijlociu. Această măsură ar putea ajuta grupul să ajungă să comercializeze un milion de vehicule în 2025.

Namibia PSA Opel Grandland X Peugeot 3008
Opel Grandland X

Opel Grandland X și Peugeot 3008, care au la bază aceeași platformă, vor fi produse în Namibia începând cu cea de-a doua jumătate a anului acesta. Obiectivul PSA este de a atinge un target anual de 5.000 de vehicule până în 2020 și de a satisface cerințele pieței statelor membre ale Uniunii Vamale a Africii de Sud, din care fac parte Namibia, Africa de Sud, Botswana, Lesotho și Swaziland. “Este o regiune cu potențial foarte mare”, spun reprezentanții PSA.

Namibia PSA Opel Grandland X Peugeot 3008
Peugeot 3008

Pe lângă Opel Grandland X și Peugeot 3008, pe liniile de asamblare ale uzinei din Walvis Bay vor ajunge, în viitorul apropiat, și alte modele SUV și crossover ale grupului.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top