Peugeot 308 facelift: modelul compact primește instrumente de bord digitale

Peugeot a operat un facelift și un update tehnic pentru modelul său din clasa compactă. Hatchback-ul primește instrumente de bord digitale.

Peugeot 308 este unul dintre cele mai longevive modele din actuala gamă a constructorului francez. Modelul compact este pe piață din 2013 și a trecut deja printr-un facelift în 2017. Acum, Peugeot adaugă un mic update tehnic pentru a menține modelul competitiv.

Peugeot 308 facelift primește o culoare de caroserie nouă, Vertigo Blue, și jante cu design nou pe toate cele trei dimensiuni disponibile: 16, 17 și 18 inch. La exterior, se poate opta acum pentru Black Pack, ornamentele cromate fiind înlocuite cu unele de culoare neagră.

Cel mai important update este la interior, unde Peugeot 308 primește instrumentele de bord digitale numite generic i-Cockpit, sistem preluat de la noile modele 208 și 2008. În fața celui de la volan se află acum un display digital cu efect tridimensional pe care sunt afișate informațiile necesare.

În ceea ce privește lista de motorizări, Peugeot 308 mizează pe motorul 1.2 PureTech turbo cu trei cilindri în versiuni de 110 și 130 CP și dieselul 1.5 BlueHDI în variante de 100 și 130 CP. Transmisia este asigurată de cutia de viteze manuală cu șase trepte, sau opțional, o cutie automată cu opt trepte. A fost eliminat din gamă motorul BlueHDI de 2.0 litri și 180 CP.

Versiunea GTI echipată cu motor 1.6 turbo de 263 CP rămâne disponibilă în gama modelului francez.

Peugeot va lansa o nouă generație pentru modelul 308, cel mai probabil în 2022.

via Peugeot, FloteAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top