Peugeot 408 – teaser pentru un nou model SUV Coupe

Peugeot confirmă lansarea unui nou model în această vară. Modelul 408 va reveni în oferta constructorului francez în forma unui SUV coupe.

Peugeot a publicat o singură imagine detaliu cu noul model 408, confirmând lansarea la finalul lunii iunie. Modelul va avea o caroserie SUV coupe, comunicatul oficial spunând că noul model va combina într-o manieră originală caracteristicile unui SUV cu silueta dinamică a unui fastback. Modelul a fost deja surprins într-o serie de imagini spion.

Peugeot 408 – SUV Coupe

Noul model Peugeot 408 va deveni un rival direct pentru Renault Arkana. Cel mai probabil, noul model va utiliza platforma EMP2 comună cu modelele Peugeot 308 și Opel Astra, ceea ce însemnă că motorizările vor fi comune. Vom vedea motorul 1.2 Puretech cu trei cilindri de 130 CP, dieselul 1.5 BlueHDI de 130 CP, dar și versiuni plug-in hybrid de 180 și 225 CP.

Pentru Peugeot 308, compania franceză a confirmat o versiune pur electrică ce va fi lansată anul viitor, dar nu este clar dacă și noul Peugeot 408 va primi o variantă cu baterii.

Peugeot a mai folosit denumirea 408 pentru un sedan compact pentru piața din China lansat în 2010. A doua generație a modelului chinezesc a fost lansată în 2019.

Via Peugeot

Adaugati comentariu