Peugeot 508 PSE: cel mai puternic model al mărcii este un plug-in hybrid cu 360 CP

Divizia Peugeot Sport Engineered (PSE) a prezentat oficial cel mai puternic model al mărcii franceze: 508 PSE, un plug-in hybrid ce oferă 360 CP.

Peugeot a lansat oficial cel mai puternic model din gama sa: un plug-in hybrid de 360 CP dezvoltat de divizia Sport Engineered. Este primul model electrificat comercializat sub noul logo.

Peugeot 508 PSE va fi disponibil atât în variandă sedan cât și estate, iar modelul de serie păstrează stilul agresiv anunțat de concept car-ul prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019. Dintre elementele de desing se remarcă etrierii sistemului de frânare vopsiți în verde deschis. Pentru caroserie sunt disponibile trei nuanțe de culoare: negru Perla Nera, alb Pearl și gri Selenium.

Sistemul de propulsie este format din motorul 1.6 turbo de 200 CP cu patru cilindri asociat cu două motoare electrice: 110 CP pentru puntea față și 113 CP pentru puntea spate. Puterea totală a sistemului hybrid este de 360 CP, iar cuplul maxim este de 520 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Cele două motoare electrice sunt alimentate de o baterie de 11.5 kWh ce poate oferi și o autonomie de 42 km în mod full-electric.

Noul Peugeot 508 PSE are nevoie de doar 5.2 secunde pentru a atinge 100 km/oră, iar viteza maximă este limitată la 250 km/oră. Greutatea modelului este de 1.850 kg.

Noul model va fi disponibil în prima jumătate a anului viitor.

Via Peugeot

Adaugati comentariu