Advertisement

Peugeot e-Kick, vedeta ambuteiajelor

Peugeot e-Kick

E o trotinetă? E un scuter? E Peugeot e-Kick! Și iubește orașul mai mult decât oricine. Îi iubește toate străduțele, semafoarele, ambuteiajele și, cel mai important, nu-l poluează.

Trendul de a electrifica orice mijloc de trensport, fie el de transport în comun, taxi sau autoturism particular, fie prin încărcare direct de la priză sau cu celule de hidrogen se face prezent la orice pas. Practic, producătorii care nu au în ofertă motoare cu tehnologie electrică sunt tot mai puțini și în viitorul apropiat vor dispărea.

Iar asta nu se va întâmpla, în principal, din dorința nebună a clienților de a utiliza mașini electrice, ci datorită facilităților tot mai mari acordate de guverne, concomitent cu taxarea în cuntinuă creștere a motoarelor cu ardere internă. Astfel, motoarele cu aprindere sunt condamnate la pieire…

Peugeot e-KickDincolo de vehiculele pe 4 roți care se electrifică într-un ritm susținut, și cele cu 2 roți apucă aceeași cale. Aici, avantajul este chiar și mai mare: rulează exclusiv în oraș, deci evită atât poluarea cu gaze, cât și pe cea fonică exact acolo unde contează. Sunt ușoare, deci pot fi urcate în apartament pentru a fi încărcate noaptea. Nu necesită viteze mari, deci economisesc energie.

Peugeot știe asta, și lansează un scuter electric, care va fi pus în vânzare în ultimul trimestru al anului. De fapt, este o trotinetă electrică, extrem de manevrabilă datorită greutății de doar 8,5 kg. Iar dacă nici Peugeot, care produce vehicule pe 2 roți de 135 de ani nu înțelege cu ce se mănâncă mobilitatea, nu știu cine-o face. Practic, ei au inventat mobilitatea!

Peugeot e-Kick

…iar asta se vede clar în modelul e-Kick. Trotineta este perfect echilibrată, pentru că acumulatorul se află integrat în platforma ultra-subțire, iar motorul electric – în roata din spate. La fel ca și automobilele performante, beneficiază de regenerarea energiei irosite la frânare, refolosită pentru a încărca bateria.

Grație greutății scăzute și sistemelor de recuperare a energiei, trotineta are o autonomie medie de 12 km, care poate varia în funcție de greutatea utilizatorului și de condițiile de trafic. Și asta, în condițiile în care poate atinge 25 km/h, o viteză mai mult decât suficientă pentru străzile pline de gropi din România. La viteza asta, orice groapă combinată cu diametrul mic al roților, se poate transforma într-o catapultă.

Peugeot e-Kick

În concluzie, e-Kick este chintesența mobilității urbane, fiind perfect adaptată utilizării zilnice. Zero poluare, maximă manevrabilitate, autonomie suficientă pentru a merge la serviciu. Și înapoi. Se pliază în câteva secunde și poate fi împinsă pe roata din față, pentru a nu vă obliga să cărați 8 kilograme.

Mai mult, poate fi încărcată în portbagajul nou-lansatului Peugeot 3008, grație sistemului pus la dispoziție de compania franceză. Timpul de încărcare la o priză uzuală de curent este de o oră. Mai rămâne să-i aflăm prețul, iar asta se va întâmpla în a doua jumătate a anului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top