Peugeot e-Traveller: utilitară pentru transport persoane cu motor electric de 136 CP

Peugeot mărește oferta de automobile electrice adăugând o versiune cu încărcare la priză pentru modelul utilitar Traveller.

Peugeot Traveller este o utilitară dedicată transportului de persoane, având nouă locuri și un portbagaj de 1.500 litri. Modelul este strâns înrudit cu Opel Zafira/Vivaro și Citroen Jumpy.

Ca și versiunea cu motoare termice, modelul electric Peugeot e-Traveller poate fi comandat în trei versiuni de lungime. Versiunea compactă are 4.6 metri, cea standard 4.9 metri, iar versiunea lungă are 5.3 metri.

Platforma tehnică este cea folosită de modelul electric Opel Vivaro-e și similară la nivel de performanțe cu ce oferă și modelele Opel Corsa-e și Peugeot e-208: motor electric de 136 CP și 260 Nm alimentat de o baterie de 50 kWh în versiune standard. Opționale se poate alege o baterie de 75 kWh.

Echipat cu bateria mere, Peugeot e-Traveller are o autonomie oficială de 330 km măsurată conform standardului WLTP.

Peugeot a limitat viteza maximă a modelului pentru transport persoane la 130 km/oră, iar pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră are nevoie de 13.1 secunde. Cel de la volan poate alege între trei moduri de rulare: Eco (82 CP), Normal (109 CP) sau Power (136 CP).

Sistemul de încărcare folosit de Peugeot permite alimentarea la stații rapide de până la 100 kW, bateria de 75 kWh având nevoie de 45 minute pentru a ajunge la 80%.

Peugeot va începe comercializarea modelului utilitar electric din luna septembrie.

Adaugati comentariu