Pierderi uriașe la Ford și modele amânate

Ford Mach-E

Epidemia de coronavirus va produce pierderi uriașe la Ford în trimestrul al doilea, de 5 miliarde USD după, o pierdere de 632 milioane USD în primul trimestru. De asemenea, o serie de modele sunt întârziate, informează Financial Times.

Ce este mai greu pentru Ford abia acum urmează deoarece influențele epidemiei de coronavirus pe piața SUA se vor vedea abia în trimestrul al doilea.

Previziunile indică o pierdere uriașă de 5 miliarde USD în al doilea trimestru al anului după o pierdere de 632 milioane USD înainte de taxe în primul trimestru.

Ford a pierdut bani în toate regiunile lumii din afara SUA în primele 3 luni din 2020, iar prețul acțiunilor a scăzut cu 47% în acest an.

Datorită opririi producției în majoritatea uzinelor de pe glob, o serie de modele noi sunt amânate.

Financial Times a preluat o declarație a lui Jim Hackett, CEO Ford, care a spus că livrările noului SUV electric Mach-E și a noului pick-up F150 ca și prezentarea noului Ford Bronco 4×4 vor fi amânate cu mai multe săptămâni din cauza opririi producției la mai multe uzine.

Automotive News informează că planurile diviziei de lux Lincoln de a dezvolta un SUV electric împreună cu start-up-ul Rivian au fost anulate.

Ford a împrumutat deja 15 miliarde USD din liniile de credit pe care le are la dispoziție și va reporni producția în Europa săptămâna viitoare, când va reporni și uzina de la Craiova.

În acest moment prioritățile Ford se îndreaptă spre conservarea resurselor financiare cash și flexibilitatea financiară pentru a trece peste această criză și urmările ei. În acest sens, Ford a redus salariile personalului de conducere, a suspendat dividendele trimestriale și a redus costurile de operare.

Ford renunță definitiv la Ford Focus RS 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top