Pilotul de Formula 1 Sergio Perez a fost testat pozitiv cu Covid-19

Pilotul de Formula 1 Sergio Perez a fost testat pozitiv cu coronavirus și nu va lua parte în Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend.

Pilotul echipei Racing Point, mexicanul Sergio Perez, a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Perez nu va putea concura în cursa de la Silverstone.

Pilotul mexican nu a fost prezent la circuit încă de joi când primul test a fost neconcludent, iar al doilea a fost pozitiv. Perez se află acum în carantină alături de un grup de angajați ai echipei Racing Point care au intrat în contact cu el.

”Perez se simte bine, dar va rămâne izolat, conform legilor britanice”, se arată în comunicatul echipei Racing Point. Legea britanică spune că persoanele testate pozitiv trebuie să rămână în carantină timp de 10 zile, deci Perez va rata și cursa de la Silverstone de săptămâna viitoare.

Echipa Racing Point a anunțat că va concura cu două monoposturi, deci va alege un înlocuitor pentru Perez. Piloții candidați pentru a îl înlocui pe mexican sunt Stoffel Vandoorne și Esteban Gutierrez. În cărți este și pilotul german Nico Hulkenberg.

După primele trei curse din sezonul 2020, Racing Point se află pe locul patru în clasamentul constructorilor.

Later edit

Pilotul german Nico Hulkengerg a fost confirmat ca înlocuitorul oficial pentru Sergio Perez în Marele Premiul al Marii Britanii din 2 august. Hulkenberg a mai concurat pentru echipa Force India (actuala Racing Point) între 2012 și 2016.

via Motorsport.com

Adaugati comentariu