Pilotul F1 Valtteri Bottas a achiziționat o Alfa Romeo Giulia GTAm

Valtteri Bottas Alfa Romeo Giulia GTAm

Pilotul finlandez Valtteri Bottas a primit noul său automobil personal: o Alfa Romeo Giulia GTAm. Livrarea a avut loc la showroom-ul Stellantis & You din Torino, Italia.

Și piloții din Formula 1 au nevoie de un automobil personal. Iar Valtteri Bottas, pilotul echipei de Formula 1 Alfa Romeo, a ales, cum altfel, o Alfa Romeo Giulia GTAm. Este cea mai performantă versiune a sedanului italian. Exemplarul ales de Bottas este vopsit în clasica nuanță roșu Alfa Romeo. Doar 500 de exemplare Alfa Romeo GTAm au fost produse.

Toți reprezentanții de top ai mărcii italiene au fost prezenți pentru a sărbători livrarea mașinii către campionul finlandez. Bottas a vizitat cu această ocazie Centro Stile Alfa Romeo și sediul central al mărcii.

Valtteri Bottas Alfa Romeo Giulia GTAm

Bottas a ales modelul Giulia GTAm

Valtteri Bottas, pilot Alfa Romeo F1: “Mașinile m-au pasionat mereu. Dar cel mai mult iubesc marca Alfa Romeo. Este o onoare pentru mine să fiu un ambasador al mărcii și acum să devin client, proprietar al uneia dintre cele 500 de Giulia GTA. Este un automobil excelent din punct de vedere tehnic, realizat în colaborare cu Sauber Engineering prin valorificarea expertizei și a know-how-ului tehnic care vine direct din Formula 1, dar pentru noi, pasionații de mașini și sporturi cu motor, reprezintă mult mai mult de atât. Reînvie una dintre legendele motorsportului, Giulia GTA din 1965, și întruchipează perfect ADN-ul mărcii, pasiunea pentru motorsport, plăcerea de a conduce și un stil unic și distinctiv.”.

Varianta performantă pentru modelul Alfa Romeo Giulia a fost lansată în 2020 în doar 500 de exemplare. Au fost produse două variante: Giulia GTA și GTAm. Prețul de pornire a fost de 176.500 euro pentru varianta standard și 181.500 euro pentru varianta GTAm (mai ușoară). Centro Stile Alfa Romeo a oferit modelul sportiv în culorile Alb Trophy, Verde Montreal și Roșu GTA.

Valtteri Bottas Alfa Romeo Giulia GTAm

Logo-ul GTA este acronimul denumirii Gran Turismo Allegerita și indică construcția în care au fost folosite cele mai ușoare materiale pentru îmbunătățirea performanțelor. Puterea este furnizată de motorul V6 twin-turbo de 2.9 litri preluat de la Giulia Quadrifoglio, dar a cărui putere a fost mărită la 540 CP. Performantul model italian poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.6 secunde.

Principiile aerodinamicii Alfa Romeo Giulia GTA autoexpert.ro

Giulia GTA se remarcă prin elementele din fibră de carbon, spoilere profilate și aripi evazate. Partea aerodinamică a fost dezvoltată împreună cu Sauber Engineering și input din partea echipei de Formula 1 și include un splitter activ și un eleron nou.

Via Alfa Romeo

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top