Pilotul român de 16 ani este …o femeie!

Alexandra Marinescu, căci despre ea este vorba, este prima românca pilot de monoposturi concurând la nivel global.

Dacă la această vârstă, majoritatea fetelor sunt interesate de telefoane mobile și haine scumpe cu care să- și impresioneze prietenii, ei bine, Alexandra participă la concursuri, îmbrăcând cu bucurie costumul de pilot.

Alexandra Marinescu a debutat în 2015 în Formula 4, când pentru prima dată a fost permisă participarea într-un astfel de campionat a piloților cu vârsta de 15 ani. Pilotul român a alergat în două sesiuni de teste în MSA Formula la Brands Hatch cu echipele Virtuosi (Russian Time) și Richardson Racing.

am-26-02-2015-08of14-fs1g6189

Este considerat un sport pentru bărbați? Alexandra Marinescu contrazice acest lucru prin dorința prin care a arătat că și femeile au un cuvânt de spuns în acest sport. Ambițios lucru, am putea spune, având în vedere că la doar 16 ani concurează la nivel mondial.

Vă întrebați cum și-a descoperit această pasiune? Ați crede dacă v-aș spune că la vârsta de 9 ani știa deja ce vrea? Și-a dat seama de acest lucru când a pilotat un kart, în 2009. A fost momentul când viața ei s-a schimbat. Și a muncit pentru asta. Și-a dat seama de adevăratul potențial și a continuat frumos, evoluția ei fiind remarcabilă de la an la an.

Sportul vine cu multe satisfacții, dar și cu riscuri, iar Alexandra Marinescu și-a asumat aceste riscuri. Din cauza unui accident destul de grav, a fost nevoită să ia o pauză, pauză din cauza căreia a pierdut mulți sponsori și parteneri.

Alexandra Marinescu (ROU) Falcon Motorsport MSA Formula
Alexandra Marinescu (ROU) Falcon Motorsport MSA Formula

Anul acesta a revenit în forță, iar contractul pe care l-a semnat cu echipa din Marea Britanie i-a oferit posibilitatea de a participa la etapele de campionat din acest an.

”Sunt bucuroasă că am semnat acest contract și de abia aștept prima cursă din acest weekend. Testele au decurs bine și nu a durat foarte mult până când am redevenit rapidă pe circuit, așa cum am crezut inițial că se va întâmpla din cauza faptului că am stat departe de curse timp de aproape 18 luni. Știam că nu va fi atât de ușor încât să mă urc în mașină și să îmi găsesc imediat ritmul, dar consider că timpii pe care am reușit să îi obțin în teste sunt încurajatori atunci când ținem cont și de experiența pe care o am cu monoposturile. Cred că am reușit să stabilesc și o legătură bună cu echipa într-un timp scurt, ceea ce este extrem de important. Echipa mi-a oferit tot sprijinul și mi-a dat o mașină competitivă, ceea ce îmi dă încredere pentru primul weekend competițional. Sunt conștientă că nu voi lupta pentru victorii în această jumătate de sezon pentru că acesta ar fi un obiectiv ireal la momentul de față. Ceea ce urmăresc este să îmi îmbunătățesc performanța în cursă și să ajung în postura în care să fiu în masură să lupt pentru poziții la mijlocul clasamentului. Dacă vom ajunge aici până la finalul sezonului, consider că am făcut o treabă excelentă”, a declarat Alexandra Marinescu. (Agerpres).

Vă întrebați dacă mai are timp și pentru altceva? “Pe lângă motorsport, fac echitaţie, joc tenis de câmp, schiez, am facut karate, am licenţă de scuba diving, iar anul acesta m-am apucat şi de modelling. Este uneori foarte greu să ţin pasul cu şcoala având în vedere toate activităţile în care sunt implicată. Am noroc cu profesorii, care sunt foarte înţelegători şi mă ajută să recuperez.”, spune Alexandra.

De asemenea, Alexandra are și un sfat pentru fetele de vârsta ei „Singurul sfat pe care aş putea să-l transmit fetelor de vârsta mea este să nu renunţe niciodată la visul lor indiferent de obstacolele care se ivesc şi să ţină minte faptul că, noi fetele, suntem de neoprit!”(Gândul)

Sursa fotografii: Gandul

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top