Pinifarina PF0 – Prima fotografie oficială cu hypercar-ul electric

Pinifarina PF0

Pinifarina PF0 este prima mașină de serie construită de compania italiană. Hypercar-ul electric va fi produs într-o serie ultra limitată și va ajunge pe piață după lansarea programată pentru 2020.

Doar 150 de clienți vor putea achiziționa hypercar-ul, care este primul dintr-o familie de modele electrice produse de Automobili Pinifarina. După ce a făcut publice o serie de schițe, producătorul italian a publicat și o fotografie care arată partea posterioară a mașinii.

O schiță dezvăluie discret și interiorul minimalist al automobilului cu două locuri și un habitaclu orientat către șofer.

Pinifarina PF0 interior

Record pentru Bugatti! A livrat 70 de unități Chiron în 2017!

Mașina are la bază platforma dezvoltată de Rimac special pentru mașini electrice. Lansat recent, Rimac C_Two produce aproximativ 1.888 de cai putere dezvoltați de patru motoare electrice, o soluție care ar putea fi aleasă și de Pinifarina PF0. Aceasta va ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de două secunde, susține producătorul, iar viteza maximă va fi de peste 300 km/h. PF0 cu emisii zero va avea o autonomie de până la 500 kilometri.

Un video dat publicității îl arată pe președintele companiei, Paolo Pinifarina, descriind lansarea lui PF0 ca pe un “vis american”.

Ne așteptăm ca Pinifarina PF0 să concureze, în ceea ce privește performanțele, dar și prețul, cu hypercar-uri de elită, cum ar fi Bugatti Chiron.

Modelul va fi prezentat în primăvara anului viitor, la Salonul Auto de la Geneva, iar primii clienți îl vor primi în 2020.

Spectacol: Cum accelerează Bugatti Chiron,

hypercar-ul de 1.500 CP

Adaugati comentariu