Pininfarina Battista: prototipul supercarului italian este testat de Nick Heidfeld

pininfarina-battista-autoexpert.ro-2

Supercarul electric Pininfarina Battista a început testele de circuit cu fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld la volan.

Compania italiană Automobili Pininfarina a început testele cu hypercar-ul său electric numit Battista. Testele de circuit sunt efectuate cu fostul pilot de Formula 1, germanul Nick Heidfeld la volan. Primele ture au fost făcute pe circuit italian de la Nardo.

pininfarina-battista-autoexpert.ro-6

Supercarul Battista a fost anunțat pentru prima dată în 2018, iar primul prototip a fost prezent la Salonul Auto de la Geneva din 2019. Pininfarina aparține de grupul indian Mahindra de la finalul anului 2018.

Hypercar electric de 1900 CP

Primele exemplare ale hypercarului electric de 1900 CP ar fi trebuit să ajungă la clienți încă din 2020, dar problemele provocate de pandemie au întârziat procesul de dezvoltare.

pininfarina-battista-autoexpert.ro-7

Testele de circuit sunt efectuate de Nick Heidfeld, fost pilot de Formula 1 și actualmente pilot în Formula E. Heidfeld este în echipa Pininfarina încă de le debutul proiectului Battista. Vor fi construite doar 150 de exemplare ale modelului electric, iar primele unități vor fi livrate în cursul acestui an.

pininfarina-battista-autoexpert.ro-4

Nick Heidfeld a spus: „A fost cu adevărat special să experimentez modelul Battista pe pistă pentru prima dată. CU prototipul într-un stadiu avansat de dezvoltare, testăm Battista la aproximativ 80% din puterea sa potențială, iar performanța și accelerarea sunt deja dincolo de orice mi-aș putea imagina.”

Via Pininfarina

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top