Podul care leagă 3 cartiere din București se prăbușește?

Podul Doamna Ghica

Podul care leagă 3 cartiere din București s-a înclinat periculos, anunță Digi24. Puțin pește șase ani au trecut de la inaugurarea pasajului suprateran Doamna Ghica.

Restricțiile de circulație pe podul care se întinde pe aproape 2 kilometri sunt în vigoare de mai bine de jumătate de an, dar reparațiile nu au fost finalizate. Mai mult, lucrările au fost abandonate.

Specialiștii în infrastructură au declarant pentru Digi24 că fiecare zi în care podul este lăsat în paragină duce la măcinarea lui lentă. Între timp,

Primăria Capitalei aștepată o expertiză care să permit o intervenție rapidă asupra structurii și promit că vor demara lucrările de reabilitare.

Pasajul Doamna Ghica a fost inaugurat în anul 2012 pentru a face legătura între bulevardele Doamna Ghica și Chișinău și pentru a oferi o conexiune facilă între cartierele Colentina, Petricani și Pantelimon. Proiectarea și construcția podului au costat aproximativ 40 de milioane de lei.

Nu este singurul pod din București care va fi supus reabilitării. Podul Grant este închis pe sensul de mers dinspre strada Turda spre cartierul Crângași, în vederea consolidării structurii. Între timp, circulația tramvaiului 41, care leagă cartierele Ghencea, Drumul Taberei și Militari de nordul Capitalei a fost suspendată. Acest lucru a fost necesar și pentru ca Podul Ciurel să poată fi finalizat. În ce stadiu sunt lucrările, vedeți aici >>>

 

Sursă foto: Digi24.ro.

 

Adaugati comentariu