Traficul din București afectat serios de o măsură radicală

Traficul din București

Traficul din București va fi afectat de o măsură radicală. Principala conexiune dintre cartierele Ghencea, Militari și Drumul Taberei și zona de nord a Capitalei dispare pentru următoarele două luni.

Tramvaiul 41 nu va mai circula în perioada 29 iunie – 1 septembrie. Autoritățile au luat această decizie în vederea efectuării lucrărilor la Podul Ciurel, la viitoarea stație de metrou din Drumul Taberei și la Podul Grant, acesta din urmă fiind deja afectat de lucrările de consolidare și reparație, care restricționează accesul pe pod. Anunțul a fost făcut de directorul general al Societății de Transport București (STB), Andrei Creci.

Topul celor mai aglomerate orașe din Europa. Pe ce loc e București?

Lucrările au primit deja avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Capitalei. Reprezentanții STB le-au cerut companiilor care efectuează lucrările să le finalizeze cât mai rapid și simultan, pentru ca perioada de suspendare a liniei de tramvai să fie cât mai scurtă.

Ce soluții au călătorii?

În locul tramvaiului, vor fi introduse două linii navetă, cu 50 de autobuze. Vor fi 30 de autobuze pentru linia 641, care vor face legătura între Ghencea și Bulevardul Expoziției, și 20 de autobuze pentru linia 642, care vor parcurge distanța dintre Drumul Taberei și Podul Grant, acesta din urmă fiind considerat și cel mai solicitat tronson.

Dar timpul parcurs între cele două capete ale tramvaiului, cartierul Ghencea și Casa Presei Libere, este așteptat să se dubleze sau chiar să se tripleze la orele de vârf, în jurul orelor 9 și 18, atunci când se circulă bară la bară.

Cei care vor să evite blocajele rutiere care se formează zilnic pe această distanță, pot alege rute ocolitoare prin Piața Romană, unde pot ajunge cu ajutorul autobuzelor 168 și 368. De unde pot apela la autobuzele 131, 331 sau la ruta expres 783.

 

Adaugati comentariu