Polestar 2: putere crescută printr-un update software

Polestar a operat un update software pentru modelul electric cu două motoare, puterea acestuia crescând la 476 CP.

Polestar 2, modelul electric dezvoltat de marca premium aflată sub umbrela grupului Geely-Volvo, a primit o actualizare software ce poate fi descărcată over-the-air.

Polestar 2: update software

Modelului electric sedana fost lansat în 2019 și are două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, puterea totală inițială fiind de 408 CP. După updateul software operat de compania suedeză, puterea a fost crescută cu 68 CP și 20 Nm. Puterea totală crește la 476 CP, iar cuplul maxim ajunge acum la 680 Nm.

Cifrele pentru performanțe s-au îmbunătățit: 0-100 km/oră în 4.4 secunde, iar repriza de la 80 la 120 km/oră poate fi făcută acum în 2.2 secunde. Polestar 2 are acum cifre identice cu principalul său model competitor, Tesla Model 3.

Polestar a adus un exemplar special cu 476 CP la Festival of Speed de la Goodwood în vara acestui an. Exemplarul prototip avea și alte modificări printre care o suspensie ajustabilă cu amortizoare Ohlins. Bazat pe modelului de serie Polestar 2 cu două motoarele electrice și baterie de 78 kWh, prototipul are o caroserie mai lată, iar garda la sol a fost micșorată cu 30 mm. Jantele folosite au 21 inch echipate cu anvelope de performanță Pirelli P-Zero Rosso. Sistemul de frânare Akebono a fost preluat de la modelul Polestar 1.

Via Polestar

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top