Polestar 2 va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Polestar

Hibridul Polestar 1 s-a vândut ca pâinea caldă, dar vine Polestar 2, rival pentru Tesla Model 3, să revoluționeze lumea mașinilor electrice. Limuzina de clasă mică ar putea fi dezvăluită la Salonul Auto de la Geneva, în primăvara anului viitor.

Polestar 2 va avea la bază platforma companiei Volvo, CMA (Compact Modular Architecture) și va avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri între două încărcări, ceea ce o poziționează chiar lângă rivalul Model 3.

Mașina va fi orientată spre performanță. Ar putea primi astfel o suspensie Öhlins și un sistem de frânare Akebono, la fel ca Polestar 1.

Beijing 2018 – Polestar 1 costă 155.000 de euro

Suedezii nu au făcut publice specificațiile viitoarei mașini, dar acestea ar putea fi asemănătoare cu cifrele rivalei Tesla Model 3. Mașina produsă de compania lui Elon Musk accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde până la o viteză maximă de 225 km/h. în versiunea cu tracțiune integrală, are nevoie de numai 4,5 secunde pentru a ajunge de pe loc la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 233 km/h. Tesla are în gama Model 3 și o versiune ultra-performantă, care aleargă de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h.

În Anglia, la Festivalul Vitezei de la Goodwood, CEO-ul Polestar, Jonathan Goodman, a anunțat că Polestar 2 se va concentra în jurul celui aflat la volan. Acesta a dezvăluit și informații referitoare la Polestar 3. Va fi un SUV coupe, manevrabil, cu design inovator, care “va oferi ceva diferit”. Acesta din urmă va fi lansat la sfârșitul anului 2021.

*Foto: Polestar 1.

Adaugati comentariu