Polestar raportează o scădere a veniturilor ca urmare a cererii scăzute de vehicule electrice

Polestar 2 facelift

Producătorul de vehicule electrice Polestar a amânat în mod repetat raportarea rezultatelor din cauza problemelor de contabilitate. Pierderea netă a crescut la 1,17 miliarde de dolari în 2023, de la 481,5 milioane de dolari în 2022.

 

După luni de întârzieri în prezentarea rapoartelor sale financiare, Polestar a declarat vineri că veniturile sale pentru anul 2023 au scăzut cu aproximativ 3%, iar pierderile sale s-au mărit, deoarece s-a confruntat cu o cerere redusă pentru modelele mai scumpe ale mărcii.

 

Așteptarea tensionată care a condus la anunțarea rezultatelor Polestar a fost plină de obstacole, inclusiv investiții reduse din partea principalului finanțator Volvo Car.

 

Compania cu sediul în Göteborg, Suedia, cândva în prima linie a noii mișcări a mașinilor electrice, a pierdut aproape 95% din valoarea sa de când s-a separat de Volvo în urmă cu doi ani. Acțiunile sale au crescut cu până la 83 de cenți în tranzacțiile de la New York, evaluând compania la 1,74 miliarde de dolari.Polestar a declarat că va raporta rezultatele sale din primul trimestru și volumele din al doilea trimestru pe 2 iulie.

 

Cererea de vehicule electrice a scăzut din cauza anxietății legate de autonomie, a ratelor mai mari pentru o perioadă mai lungă și a vehiculelor hibride atractive la prețuri mai mici, care au influențat cererea consumatorilor.

 

Compania a amânat mai multe rapoarte financiare trimestriale, citând declarații contabile eronate în 2021 și 2022, și a rectificat metrica în declarația sa de rezultate anuale pentru 2023. Polestar a raportat venituri de 2,38 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2023, în scădere de la 2,45 miliarde de dolari din cifrele rectificate din 2022. Compania a raportat o pierdere brută de 414,7 milioane de dolari pentru anul respectiv, comparativ cu un profit brut de 98,4 milioane de dolari cu un an înainte.

 

Polestar a declarat că, în urma unei analize efectuate în 2023, a trebuit să reducă valoarea activelor sale legate de modelul Polestar 2 cu 329,7 milioane de dolari, rezultând o taxă de depreciere de 240,5 milioane de dolari. Compania a declarat că a suportat o taxă suplimentară de aproximativ 120 de milioane de dolari din cauza cererii mai mici decât se aștepta pe unele piețe, ceea ce a dus la scăderea valorii mașinilor sale nevândute. Pierderea netă a crescut la 1,17 miliarde de dolari în 2023, de la 481,5 milioane de dolari în anul precedent.

 

Polestar nu a dezvăluit o perspectivă pentru acest an. Marca a declarat anterior că cele două SUV-uri noi, Polestar 3 și 4, vor contribui la creșterea vânzărilor la peste 155.000 de vehicule anul viitor. În prezent, Polestar construiește majoritatea automobilelor sale în China. Producția SUV-ului Polestar 3 va debuta în Carolina de Sud în această vară, după ce mai multe regiuni-cheie au ridicat tarifele pentru vehiculele electrice fabricate în China, pe fondul tensiunilor geopolitice în creștere.

 

SUA percepe în prezent taxe de import de 100 %, în timp ce Uniunea Europeană urmează să oficializeze săptămâna viitoare tarife provizorii de până la 48 %. De asemenea, Polestar va începe producția SUV-ului Polestar 4 Premium Sport în Coreea de Sud în a doua jumătate a anului 2025.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda CX-60 diesel AutoExpert.ro

Test Mazda CX-60 diesel

Într-o lume care murdărește lenjeria intimă când aude de diesel, Mazda face un gest aparent excentric. Investește în dezvoltarea de la zero

Scroll to Top