Polestar va fi rival pentru Porsche

Polestar va fi rival pentru Porsche autoexpert.ro

Actualmente, în gama suedezilor se află un singur model: Polestar 2. Însă ”pe țeavă” se află Polestar 3, Polestar 4 și Precept. Acestea le vor permite suedezilor să aibă o gamă completă până în 2025. Iar suedezii și-au ales ”în cătare” o țintă nu tocmai accesibilă. Polestar va fi rival pentru Porsche. 

Volvo a cumpărat recent acțiuni Polestar, ajungând la o participație de 49,5%. Dar Volvo va avea o gamă pur electrică abia în 2030. Până atunci, strategia de grup a decis că Polestar va fi marca pentru entuziaști. Adică, pe scurt, Polestar va fi rival pentru Porsche.

Directorul general al Polestar, Thomas Ingenlath, a declarat pentru publicația germană Auto, Motor, und Sport că nemții reprezintă ținta sa.

„Concurăm cu Porsche pentru cea mai bună mașină sport premium cu propulsie electrică”.

Și nu se referă la singurul vehicul electric din gama Porsche, Taycan, ci și la viitoarele. Macan EV va fi lansat în 2023 inclusiv într-o versiune pur electrică, pe o platformă nouă, dezvoltată împreună cu Audi. După aceea, viitoarea generație 718 Boxster/Cayman deveni pur electric, în 2024. Însă Ingenlath nu a menționat nicio potențială mașină sport în declarațiile sale. Totuși, ținând cont de ținta sa, ne putem aștepta la un astfel de model în gama Polestar. Asta, chiar dacă coupe-ul Polestar 1 nu mai este produs.

Polestar va fi rival pentru Porsche, dar țintește și neutralitatea CO2

Înainte să apară acest coupe, însă, Polestar are un alt obiectiv: neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon. Planul actual, numit Project 0, prevede ca toate modelele sale să aibă amprentă 0 de carbon până în 2030.

„Mașinile electrice nu sunt nepoluante în sine”, spune Ingenlath. „Dar deschid calea către o planetă curată”.

Actualmente, toată producția companiei se desfășoară în China. Transportul vehiculelor cu vapoare către clienți contribuie, deci, la încălzirea globală. CEO-ul își dorește, astfel, să expedieze mașinile în Europa folosind liniile electrice de cale ferată, pentru a scădea emisiile CO2.

Polestar va fi rival pentru Porsche autoexpert.ro

În plus, dacă vânzările vor crește, atunci viitoarele modele vor fi construite în uzinele Volvo. Deja a fost confirmat că producția SUV-ului Polestar 3 va avea loc la fabrica Volvo din Carolina de Sud. Acesta va rivaliza, probabil, cu viitorul Porsche Macan electric, și va fi prezentat anul viitor. De asemenea, Polestar Preceptor, un fastback electric, va concura direct cu Porsche Taycan.

CEO-ul companiei este încrezător că, în curând, clienții de modele premium vor prefera electricele în defavoarea motoarelor cu combustie. Iar când asta se va întâmpla, Polestar va trebuie să fie pregătit.

„Un serviciu bun pentru clienți este important, iar noi trebuie să luăm problema și mai mult în propriile mâini. Trebuie să avem răspunsuri în orice moment la întrebări legate de stadiul livrării sau, de exemplu, de software. De asemenea, vom crește numărul de puncte de service.”

via Auto Motor und Sport

Adaugati comentariu