Porsche 911 Dakar: debut la Salonul Auto de la Los Angeles

Porsche va adăuga o versiune off-road pentru modelul 911. Numită 911 Dakar, aceasta va debuta în 17 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles.

Porsche vrea să adauge un pic de culoare în gama sportivului 911 și va aduce la Salonul Auto de la Los Angeles o variantă cu capabilități off-road. Numită Porsche 911 Dakar, aceasta a trecut deja prin teste ce au însumat 500.000 kilometri.

Modelul poartă numele celui mai celebru rally-raid din lume, competiție în care a câștigat în 1984. Echipajul Rene Metge și Dominique Lemoye s-au impus atunci la volanul unui Porsche 953. Inspirați de acel succes, oficialii Porsche au decis crearea unei versiuni moderne ce va fi lansată în 16 noiembrie (17 noiembrie, ora 5.00 AM, ora României) la Salonul Auto de la Los Angeles.

Peste 10.000 de kilometri de teste off-road

La testarea mașinii, inginerii de dezvoltare din echipa directorului general de proiect, Achim Lamparter, nu s-au limitat doar la utilizarea intensivă a terenurilor de probă off-road din Weissach. Echipa de dezvoltare a testat 911 Dakar în întreaga lume, în condiții extreme, peste o jumătate de milion de km, inclusiv peste 10.000 de km off-road. Circuitul de testare Château de Lastours din sudul Franței, de exemplu, a fost folosit pentru a testa manevrabilitatea mașinii pe traseele tipice de raliu și pentru a regla suspensia.

La dezvoltarea noului model au participat inclusiv piloții Romain Dumas și celebrul Walter Rohrl. Acesta nu a rezistat oportunității de a pune 911 Dakar la încercare pe terenul de testare din Arjeplog, Suedia. Aici, Porsche își testează noile modele în condiții de zăpada, gheață și temperaturi foarte scăzute. Bineînțeles, 911 Dakar a fost testat și pe nisip la temperaturi foarte ridicate. Testele au avut loc în Dubai și Maroc, unde piloții de test au condus fără milă mașina sport de teren pe dune abrupte de 50 de metri, la temperaturi de până la 45 de grade Celsius. „911 Dakar a oferit o performanță excepțională chiar și în deșert”, spune Frank Moser, vicepreședinte Model Line 911/718. „În special în aceste condiții, 911 Dakar poate profita la maximum de avantajele sale conceptuale – combinația dintre greutatea redusă, garda la sol mai mare, un motor puternic montat în spate și ampatamentul scurt oferă o experiență de condus captivantă. Am reușit să experimentez și eu toate astea în timpul test drive-urilor din Sahara.”

Porsche nu a oferit detalii tehnice despre noul său model, limitându-se doar să comunice ca 911 Dakar va folosi anvelope speciale pentru off-road.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top