Porsche 911 Sally Special – model unicat inspirat de filmul Cars

Porsche și Pixar Animation Studios prezintă un model unicat numit Porsche 911 Sally Special, un exemplar unicat inspirat de personajul Sally Carrera din celebrul film de animație Cars.

Porsche 911 Sally Special este un proiect ce a început încă din luna noiembrie a anului trecut. Exemplarul unicat va fi vândut în cadrul licitației RM Sotheby’s ce va avea loc în data de 20 august ca parte a evenimentului Monterey Car Week din California. Suma va fi donată către două societăți caritabile.

Porsche 911 Sally Special

La dezvoltarea modelului inspirat de un personaj de film animat au lucrat atât specialiștii mărcii Porsche, cât și o parte dintre creatorii personajelor din filmele Cars. Modelul 911 Sally Special are la bază un 911 Carrera GTS. Acesta folosește motorului boxer de 3.0 litri cu 6 cilindri și 480 CP. Transmisia este manuală cu șapte trepte.

Acesta a fost modificat și a primit o nuanță specială pentru caroserie numită Sallyy Blue Metallic, jante cu design inspirat de generația 996 și elemente grafice preluate de la personajul din filmul animat.

La interior, nuanța Sally Blue este folosită și pentru inserțiile din planșa de bord și cusăriurile tapițeriei din piele. Modelul este însoțit de un ceas cronograph creat de Porsche Design.

Modelul unicat Porsche 911 Sally Special a fost vândut la licitație pentru suma de 3.6 milioane dolari.

Via Porsche

Adaugati comentariu