Porsche Cayenne facelift: update optic și interior nou pentru SUV-ul german

Porsche Cayenne facelift

A treia generație a SUV-ului premium Porsche Cayenne a primit un facelift important pentru a doua partea a vieții comerciale. Partea frontală a fost redesenată, interiorul a fost upgradat cu ecrane digitale în stilul modelului Taycan, iar motorul V8 revine în ofertă.

Cayenne este unul dintre cele mai importante modele din gama constructorului german Porsche, iar SUV-ul premium a primit un facelift important și un update tehnic. Designul exterior a fost revizuit, cele mai evidente modificări fiind în zona blocurilor optrice care folosesc acum tehnologia Matrix LED în standard. Opțional se pot comanda faruri HD Matrix LED.

Porsche Cayenne facelift

Porsche Cayenne facelift

Interiorul a fost complet refăcut, Cayenne facelift adoptând stilul de cockpit digital inaugurat de modelul electric Taycan. Există trei ecrane, inclusiv cel pentru sistemul infotainment care are 12,3 inchi în diagonală și cel curbat pentru instrumentele de bord de 12,6 inchi. Pasagerul din față are la dispoziție propriul display tactil de 10,9 inchi. Cayenne renunță la selectornul cutiei automate amplasat pe consola centrală în favoarea unui switch amplasat în dreapta volanului, identic cu cel folosit de modelul Taycan.

Porsche Cayenne facelift

Modelul SUV primește suspensii noi cu sistem PASM (Porsche Active Suspension Management) și promite un confort îmbunătățit și manevrabilitate superioară.

Porsche Cayenne facelift

Gama de motorizări începe cu motorul V6 de 3.0 litri de 353 CP și 500 Nm, în timp ce modelul Cayenne S renunță la motorul V6 de 2.9 litri în favoarea unui V8 de 4.0 litri ce oferă 474 CP și 600 Nm. Pentru cei care își doresc un Cayenne cu alimentare la priză, Porsche oferă modelul Cayenne E-Hybrid cu motor V6 de 3.0 litri plus motor electric pentru un total de 470 CP. Modelul PHEV a primit o baterie nouă de 25,9 kWh ce va aduce o autonomie în mod electric de 90 kilometri.

Porsche Cayenne facelift

Nu sunt menționate modelele Cayenne GTS și Turbo SE Hybrid. Porsche a deschis deja comenzile pentru noul model, iar primele exempalre vor ajunge în Europa în această vară.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top