Porsche Cayenne Turbo GT: versiune nouă cu 640 CP pentru SUV-ul german

Porsche completează gama SUV-ului Cayenne cu o nouă versiune de top cu 640 CP numită Turbo GT.

Noul model își ia locul în vârful gamei Cayenne, devenind cea mai exclusivă versiune a modelului Cayenne. Va fi disponibil doar în versiune Coupe, fiind bazat pe modelul Cayenne Coupe Turbo.

Porsche Cayenne Turbo GT: 640 CP

Pentru Turbo GT, inginerii Porsche au amplificat toate atu-urile modelului pentru a crea cea mai specială versiunea a SUV-ului full size produse de Porsche. Cu o gardă la sol micșorată cu 17 mm, Turbo GT se bazează pe motorul V8 biturbo de 4.0 litri reglat să odere cu 90 CP mai mult față de versiunile Cayenne Turbo normale. Transmisia este asigurată de cutia automată cu 8 trepte.

Cu un total de 640 CP și 850 Nm, noul Cayenne Turbo GT poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,3 secunde, iar viteza de top este de 300 km/oră. Modelul vine echipat cu toate sistemele dinamice instalate plus anvelope performante dezvoltate special pentru acest model de către Pirelli.

Porsche a dus noul model la Nurburgring, unde, în mâinile pilotului de test Lars Kern, a obținut un timp de 7:38.9 minute pe cei 20.832 km ai Iadului Verde.

La exterior, noul Porsche Cayenne Turbo GT se remarcă prin spoilerele mai agresive cu prize de aer mai mari, eleron spate fix și difuzor aerodinamic din fibră de carbon. Sistemul de evacuare are două elemente finale generoase montate pe centrul spoilerului spate. Jantele de 22 inch au un design complet nou.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top