Porsche face din nou echipă cu Alexandru Pițigoi și Simone Tempestini în sezonul 2023

Porsche Tempestini Pitigoi motorsport

La fel ca și în sezonul 2022, Simone Tempestini se va alinia la startul etapelor din CNR disputate pe asfalt la volanul modelului Porsche 997 GT3 RGT. Anul trecut, Tempestini a înregistrat trei victorii alături de Porsche și a devenit pentru a șaptea oară Campion Național.  Foto: Radu Chindriș

“Campionatul Național de Raliuri a fost tot timpul și este în continuare, una dintre “scenele” mele preferate”, spune Simone Tempestini. ”În 2023, ne dorim să fim prezenți la câte mai multe etape, însă după ce anul trecut ne-am împrietenit cu modelul Porsche am decis să repetăm provocarea. Astfel, putem confirma că la etapele de asfalt vom fi prezenți. Mașina este spectaculoasă din toate punctele de vedere și faptul că reușim să ne batem cu modelele special construite pentru raliuri ne motivează foarte mult.”

Porsche Tempestini Pitigoi motorsport

Porsche susține motorsportul românesc

La rândul său, Alexandru Pițigoi, pilotând un Porsche 911 GT3 Cup din generația 991, a reușit în al doilea sezon complet de viteză în coastă să câștige cel mai important titlu al unei cariere care a început în 1999.

Porsche Tempestini Pitigoi motorsport

”Mă bucur să pot începe un nou sezon la volanul unui Porsche, marcă cu care am concurat în diverse competiții în ultimii 6 ani și față de care am un atașament sentimental deosebit”, spune Alexandru Dodo Pițigoi. ”Voi participa cu aceeași mașină – Porsche 991 GT3 Cup – cu care am câștigat în 2022 titlul categoriei 1 FIA în Campionatul Național de Viteză în Coastă, categorie cu cea mai numeroasă participare din motorsportul românesc, reunind peste o sută de concurenți în etapele de anul trecut.

Porsche Tempestini Pitigoi motorsport

Pe lângă noul Campionat Masters de Viteză în Coastă – ce va cuprinde cele mai importante trasee din țară, intenționez să iau startul și la câteva etape din competiția europeană etalon a disciplinei – FIA European Hill Climb Championship – o competiție cu tradiție îndelungată, fiind cel mai longeviv campionat internațional organizat sub egida FIA (Federația Internațională a Automobilului), a cărui primă ediție a avut loc în 1930. La aniversarea de 75 ani a mărcii Porsche, îmi doresc să pot oferi cadou tuturor iubitorilor acesteia cât mai multe trofee și să pot concura pe modelele produse la Stuttgart încă mulți ani de acum înainte!”

Porsche Tempestini Pitigoi motorsport

Modelul pe care concurează Alexandru Pițigoi, Porsche 991 GT3 Cup, este construită de Porsche pentru competițiile de circuit, are un motor boxer cu șase cilindri aspirat de 4.0 litri, dezvoltă 500 CP și are o cutie secvențială cu șase rapoarte cu acționare prin padele, iar modelul Porsche 997 R-GT cu care Simone Tempestini a obținut rezultatul remarcabil de anul trecut este construit de Tuthill Porsche și omologat FIA.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top