Porsche și Audi intră în Formula 1

Porsche și Audi intră în Formula 1 autoexpert.ro

Dacă până acum au fost doar zvonuri, acum e oficial. Porsche și Audi intră în Formula 1 în 2026.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, într-o transmisiune video live. Acesta a spus că marca VW nu are un caracter compatibil cu F1, spre deosebire de Porsche și Audi. Acestea vor intra horă în 2026, când vor fi introduse noi reguli. Cea mai importantă dintre ele – mașinile vor fi alimentate cu combustibil 100% sintetic. Iar Porsche studiază deja intens și promovează acest tip de carburant și, astfel, are un avantaj.

Porsche și Audi intră în Formula 1 autoexpert.ro

Porsche și Audi investesc în imagine

“Dacă vă uitați la marile evenimente sportive sau la evenimentele majore din lume, se pare că în motorsport doar Formula 1 contează și se detașează din ce în ce mai mult. Dacă te ocupi de motorsport, ar trebui să faci Formula 1, deoarece acolo este cel mai mare impact. În plus, nu poți intra în Formula 1 decât dacă se deschide o fereastră tehnologică, ceea ce înseamnă (…) o schimbare a regulilor, astfel încât toată lumea să pornească din nou cu șanse egale”, a declarat Diess.

Porsche și Audi intră în Formula 1 autoexpert.ro

Rămâne de văzut dacă vreuna dintre cele două mărci va intra independent în competiție, sau ambele se vor asocia cu echipe deja angrenate. De exemplu, Porsche ar putea cumpăra 50% din acțiunile echipei Red Bull. Audi deja a făcut o ofertă de preluare a echipei McLaren. Suma vehiculată în prezent este de 650 milioane de euro. Dar situația nu e foarte certă.

”Aud că ei [Volkswagen] vor face ceva cu Red Bull în ceea ce privește Porsche. Cred că au vorbit cu mai mulți oameni din pluton și, după cum vă imaginați, am avut și noi discuții, dar pe termen scurt și mediu suntem foarte fericiți acolo unde ne aflăm”, spune șeful echipei McLaren într-un interviu acordat publicației Auto News Europe.

Porsche și Audi intră în Formula 1 autoexpert.ro

Nici în interiorul grupului VW nu e unanimitate legată de decizia de a intra în F1. O parte dintre acționari ar prefera ca fondurile investite pentru intrarea Porsche și Audi în Formula 1 să fie folosite la dezvoltarea conducerii autonome și a propulsiei electrice a mașinilor de stradă.

sursa foto: Jeroen Claus/Instagram

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top