Porsche Taycan Cross Turismo – informații și fotografii oficiale

porsche-taycan-cross-turismo-autoexpert-8

Porsche mărește gama de modele electrice prin adăugarea unei versiuni Cross Turismo pentru Taycan. Pe lângă silueta de shooting brake, versiunea oferă o suspensie mai robustă pentru ieșiri pe drumuri neasfaltate.

Noua variantă Taycan Cross Turismo aduce spatele de shooting brake inspirat de modelului Panamera Cross Turismo în gama modelelor electrice Porsche. Noua versiune este și mai robustă, Porsche sugerând că aceasta poate fi folosită fără probleme inclusiv pe drumuri neasflatate.

Porsche Taycan Cross Turismo – shooting brake robust pentru drumuri neasflatate

Taycan primește astfel o versiune robustă, cu profil de shooting brake și abilitătatea de a parcurge inclusiv drumuri dificile.

porsche-taycan-cross-turismo-autoexpert-14

Ca și modelul Taycan sedan, versiunea Cross Turismo folosește sistemul electric cu arhitectură la 800 V. La lansare modelul este disponibil cu bateria Performance Plus cu o capacitate totală de 93.4 kWh. Clienții vor putea alege între patru versiuni de echipare:

  • Taycan 4 Cross Turismo cu 380 CP, (476 CP în mod Launch Control), accelerație de la 0 la 100 km/oră în 5.1 secunde, viteză maximă 220 km/oră, autonomie 390-456 km.
  • Taycan 4S Cross Turismo cu 490 CP, (571 CP în mod Launch Control), accelerație de la 0 la 100 km/oră în 4.1 secunde, 240 km/oră, autonomie 388-452 km.

porsche-taycan-cross-turismo-autoexpert-22

  • Taycan Turbo Cross Turismo cu 625 CP (680 CP în mod Launch Control), accelerație 0-100 km/oră în 3.3 secunde, viteză maximă 250 km/oră, autonomie 395-452 km.
  • Taycan Turbo S Cross Turismo cu 625 CP (761 în mod Launch Control), accelerație 0-100 km/oră în 2.9 secunde, viteză maximă 250 km/oră, autonomie 388-419 km.

Modelul dispune de suspensie adaptivă controlată prin intermediul sistemului Porsche 4D Chassis Control. Sistemul recunoaște traseul și poate mări garda la sol în funcție de obstacolele întâlnite: limitatoare de viteză, rampă de intrare în garaj, etc.

porsche-taycan-cross-turismo-autoexpert-17

Porsche a adăugat și un mod de rulare suplimentar numit Gravel pentru excursiile pe drumuri neasfaltate. Garda la sol este mărită cu 30 mm.

Porsche oferă inclusiv un set de accesori originale pentru ieșiri în natură: suport pentru biciclete ce se poate atașa în partea din spate a mașinii și chiar biciclete electrice marca Porsche (eBike Sport și eBike Cross). Sistemul pentru transportul bicicletelor oferă inclusiv acces la portbagaj, permițând deschiderea hayonului.

Debutul comercial pentru noua versiune electrică Porsche Taycan Cross Turismo va avea loc în această vară.

Via Porsche

Adaugati comentariu