Porsche Taycan, vizat de un recall la nivel mondial

Una dintre cele mai apreciate mașini electrice din lume, Porsche Taycan, urmează să fie chemată la service pentru remedierea unei probleme de software.
porsche-taycan-autoexpert.ro-6 Porsche Taycan

Germanii de la Porsche planifică un recall la nivel mondial pentru modelul Taycan, prima mașină complet electrică a mărcii. Conform Reuters, acțiunea de chemare la service vizează o problemă de software care provoacă în anumite cazuri o pieredre completă a capacității de propulsie.

Se pare că acest recall masiv are drept cauză rezultatele unei investigații a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA care notează că unii șoferi s-au plâns de o întrerupere bruscă, în mers, a alimentării cu energie. Mai exact, mașina trece automat în modul de protecție întrerupând complet alimentarea. Problema apare fără avertisment sau mesaje de eroare.

Într-o notificare din 17 mai 2021, NHTSA a descris problema ca fiind „o pierdere a puterii motrice în timpul deplasării cu orice viteză”.

Porsche Taycan, model prezentat în 2019 este primul vehicul complet electric al mărcii care face parte din grupul Volkswagen. Cu marje de profit substanțiale, modelul Taycan s-a apropiat în primul trimestru al acestui an de vânzările emblematicului automobil sport 911.

Deși oficialii Porsche nu au confirmat problema și nici programarea unei acțiuni de remediere, Reuters menționează că sursele sale au indicat iminența unui anunț oficial în zilele următoare.

– Un al doilea centru Porsche Engineering a fost deschis în România
– Porsche ar putea lansa și o versiune coupe a modelului Taycan

Adaugati comentariu