Porsche Unseen: Porsche 919 Street – concept pentru un hypercar care nu a fost construit niciodată

Porsche Unseen este un eveniment online în care constructorul german a prezentat o serie de concepte nedezvăluite până acum.

În cadrul evenimentului Porsche Unseen, constructorul german a dezvăluit nu mai puțin de 15 concepte pentru modele care nu au fost construite niciodată.

Dintre acestea, cel mai spectaculos este de departe modelul Porsche 919 Street. Gândit la stadiu de concept în anul 2017, 919 Street a fost primul pas pentru un potențial model de serie bazat pe modelul care a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță.

Dacă ar fi devenit realitate, 919 Street nu ar fi fost primul model produs după această rețetă. În 1996, Posche a construit 25 de exemplare ale modelului GT1 Strasseversion, practic versiunea de stradă a modelului de curse GT1.

Ideea din spatele modelului 919 Street a fost similară. O versiune road-legal a modelului Porsche 919, ce a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță și în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Din păcate modelul nu a trecut de stadiul de concept, existând doar un model la scară 1:1 ce a fost construit în 2017. Modelul de serie ar fi trebuit să folosească tehnologia hybrid a modelului de curse ce oferea aproape 900 CP. Dimensiunile și ampatamentul ar fi fost similare cu cele ale modelului dedicat circuitului.

Modelul a fost oprit deoarece tehnologia era deosebit de complexă și dificil de folosit de un client obișnuit. Pentru modelul de circuit 919 LMP1, o echipă de ingineri avea nevoie de 45 minute pentru a porni motorul.

Via Porsche

Adaugati comentariu