Președintele refuză numirea PSD pentru Ministerul Transporturilor

Președintele refuză numirea PSD pentru Ministerul Transporturilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că numește șase dintre propunerile de miniștri anunțate de premierul Viorica Dăncilă. A refuzat însă două propuneri: Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare.

„Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei, ministrul Tineretului şi Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a declarat şeful statului.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit și remanierea Guvernului a fost supusă la vot, ministru cu ministru.

Lucian Șova pleacă de la Ministerul Transporturilor și va fi înlocuit de Lia Olguța Vasilescu.

Ministerul Transporturilor este o instituție de bază când vine vorba de dezvoltarea economică a acestei țări. Gestionează printre altele și marile proiecte de infrastructură fără de care România nu poate să evolueze.

Și pănă la acest moment niciun ministru al Transporturilor nu a reușit să inaugureze un proiect major de infrastructură atât de necesar  la acest moment.

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților propunerea PSD de ministru al Transporturilor Lia Olguța Vasilescu a absolvit în 1997 Facultatea de Litere și Istorie a Universitatii din Craiova, Specializarea romana- italiana. Lia Olguța Vasilescu este membru fondator Partidul Romania Mare și președinte al oraganizației PSD Craiova.

Adaugati comentariu