Prețuri mărite pentru transportul în comun din București

STB și Metrorex au anunțat mărirea tarifelor pentru transportul în comun bucureștean începând cu data de 1 august 2021.

Prețul pentru o călătorie cu transportul în comun de suprafață sau cu metrou va fi unificat și crescut la suma de 3 lei, începând cu data de 1 august 2021. În prezent, o călătorie cu mijloacele de transport STB costă 1.3 lei, iar o călătorie cu metroul costă 2.5 lei.

Bilet comun STB/Metrorex

Va fi propus și un bilet comun STB/Metrorex în valoare de 5 lei ce permite o calatorie cu metrou și 90 de minute în rețeaua STB.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei. Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”. Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.
Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).
Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

STB nu și-a mai actualizat tarifele din 2008, iar ultima ajustare a prețurilor la Metrorex a avut loc în 2014.

Via Flote Auto / Ministerul Transporturilor

Adaugati comentariu