Prima imagine cu interiorul viitorului SUV Kia XCeed

Kia XCeed

Viitorul SUV Kia XCeed va primi un nou instrumentar de bord, care va ajunge ulterior la toate modelele constructorului sud-coreean. Avem prima imagine oficială cu acesta.

Un instrumentar de de bord digital, Supervision, cu ecran de 12,3 inci și o grafică nou-nouță, își va face loc la interiorul noului model de la Kia, în locul ecranelor de 3,8 inci mono-LCD și de 4,2 TFT LCD.

Acesta va putea fi comandat contra cost și va integra un ecran de înaltă rezoluție, de 1920×720 de pixeli, care va înlocui ceasurile convenționale care redau viteza de rulare și turația motorului. Între cele două ceasuri acum digitale, se va regăsi un display multifunctional, care va putea fi controlat prin intermediul butoanelor de pe volan.

Kia XCeed instrumentar de bord

Ecranul va reda instrucțiunile oferite de navigație, dar și date privind sistemul audio, apelurile și contactele din agendă, dar și informații referitoare la rulare, cum ar fi consumul de combustibil. Display-ul va arăta și avertizări referitoare la probleme apărute la vehicul și notificări privind sistemele active de siguranță și de asistență.

Tot acolo apar informații furnizate de sistemul Driver Atteention Warning, care îi recomandă celui aflat la volan o pauză, atunci când acesta detectează semne de oboseală.

La oprirea motorului, șoferul va observa pe ecranul digital un sumar al călătoriei sale, care include distanța parcursă, timpul petrecut în mers, consumul mediu și autonomia rămasă în funcție de combustibilul rămas în rezervor.

Ca și alte modele ale constructorului sud-coreean, și XCeed va primi sistemul Drive Mode Select, care permite reglarea caracteristicilor vehiculului în funcție de preferințele șoferului. Modul ales, Normal sau Sport, va schimba și imaginea instrumentarului de bord. În modul Normal, cel aflat la volan va vedea informații referitoare la consum și ceasurile care redau viteza și turația motorului, iar în Sport, ceasurile devin mai vizibile și mari, reducând la minimum elementele care ar putea distrage atenția.

Noul instrumentar de bord va fi disponibil la versiunile mild-hybrid, hibride, plug-in hybrid și electrice.

Sud-coreenii au făcut publică deja prima imagine cu exteriorul noului SUV Kia XCeed. Modelul va fi dezvăluit pe 26 iunie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top