Prima imagine cu viitorul Opel Corsa – Design inspirat de un concept inovator

Opel Corsa (2)

Apar primele detalii despre viitorul Opel Corsa, dar și prima imagine cu mașina de oraș, ai cărei fani așteaptă cea de-a șasea generație. Teaser-ul arată detalii importante despre modelul care va fi prezentat în cea de-a doua parte a acestui an.

Și Opel Corsa intră în era PSA. Imaginea teaser pe care Opel a făcut-o publică dezvăluie că viitorul Corsa va primi blocuri optice noi, echipate în premieră cu tehnologia IntelliLux LED Matrix, introdusă odată cu lansarea noii generații Astra în 2015 și preluată și de gama Insignia. La capătul opus își vor face loc stopuri LED.

Sursă foto: Quattroruote.it

Lansat în 1982, Corsa s-a vândut în peste 13,5 milioane de exemplare. Peste 217.000 de clienți au ales un Corsa doar în 2018, poziționând modelul pe locul 10 în topul celor mai bine vândute mașini în Europa.

La baza noii generații va sta platforma CMP (Common Modular Platform) a Grupului PSA, pe care este construit și Peugeot 208 și DS 3 Crossback. Sunt șanse mici ca versiunea cu trei portiere a modelului construit în Spania, la Zaragaoza, să supraviețuiască. Rivalii din segment, Volkswagen Polo și SEAT Ibiza, au renunțat deja la versiunile similare în favoarea celor mai practice, cu patru uși.

Opel Corsa teaser

Design-ul viitorului Opel Corsa va fi inspirat de conceptul GT X Experimental, prezentat în luna august a anului trecut. Cabina viitorului model va primi materiale superioare și o atmosferă mai modernă. Sistemul multimedia va fi preluat de la modelele Grupului PSA, de la care ar putea primi și motoarele. În gamă va ajunge, cel mai probabil anul viitor, și o versiune cu emisii zero, eCorsa, construită pe platforma e-CMP a grupului și care ar putea asigura o autonomie de până la 400 de kilometri.

Adaugati comentariu