Prima uzină Porsche din afara Europei, deschisă anul viitor

Producătorul de maşini sport Porsche va inaugura anul viitor prima sa fabrică din afara Europei, în Malaezia.
Porsche factory

Porsche AG, divizia sport-premium a grupului Volkswagen, va inaugura în 2022 priam sa uzină din afara Europei cu scopul de a își consolida poziţia pe pieţele emergente din sud-estul Asiei.

„În Malaezia se va realiza, începând din 2022, asamblarea finală a modelelor specifice pentru piaţa locală. Fabrica va opera în paralel cu actualele unităţi de producţie ale Porsche din Europa”, au declarat oficialii Porsche.

Maşinile vor fi produse în colaborarea cu compania Sime Darby care a început operaţiunile pe plan local în 1982 pentru BMW şi Land Rover, apoi şi pentru alte branduri precum Hyundai şi Mazda. Grupul Sime Darby are o colaborare îndelungată cu Porsche prin divizia sa care deșine licența de distribuitor local pentru vehiculele mărcii germane în Malaezia.

Malaezia este a treia mare economie din sud-estul Asiei şi timp de decenii a fost un hub pentru producţia de maşini, produse electronice şi medicale.

„Suntem încântaţi să extindem relaţia noastră cu Porsche până la producerea de maşini. Fiecare Porsche asamblat de Sime Darby va respecta aceleaşi standarde riguroase şi procese ca în cazul vehiculelor fabricate în Europa”, a afirmat Jeffri Salim Davidson, CEO al Sime Darby.

Luna trecută Porsche SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, cu o participaţie de 31,4%, şi-a îmbunătăţit previziunile financiare, estimând că va obține în acest an un profit după taxe între 3,4 şi 4,9 miliarde de euro.

– Centrul Porsche București devine partener Porsche Exclusive Manufaktur
– Test Porsche Taycan 4S: Electrizant

Adaugati comentariu