Primăria Capitalei va repara Podul Grant

Primăria Capitalei va repara Podul Grant

Consiliul General a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și consolidarea Podului Grant. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani.

Potrivit Primăriei Capitalei, starea tehnică a podului este în prezent „nesatisfăcătoare”. Ultimele lucrări la Podul Grant au avut loc în anul 2006.

Un proiect de hotărâre votat, miercuri, cu unanimitate în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti prevede alocarea, din bugetul local, a unei finanţări de peste 52 de milioane de lei, pentru refacerea Podului Grant din Capitală, urmând ca lucrările să fie realizate sub coordonarea Administraţiei Străzilor.

„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru podul Grant, au rezultat o serie de neconformităţi, respectiv indicele de stare tehnică al podului principal, care este nesatisfăcătoare (…) Astfel, pentru a se asigura condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei sunt necesare lucrări de reparaţii ale infrastructurii şi suprastructurii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. De asemenea, durata lucrărilor va fi de 24 de luni.

Sursa foto: Google Maps

Gabriela Firea anunța în luna iulie că proiectul “Penetrație Ciurel”, care leagă centrul Capitalei de Autostrada A1 este aproape finalizat. Acesta nu poate fi deschis însă, prea curând, pentru că drumul expres care face legătura dintre pod și A1 este departe de a fi gata.

Gabriela Firea susține că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului, iar printre acestea se numără și podul peste Șoseaua Virtuții. Edilul anunță că proiectul este finalizat în proporție de 85,5%. Podul reprezintă însă, doar prima parte a unui proiect de amploare: “Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești”. Partea a doua este drumul expres care unește podul de autostradă.

Adaugati comentariu